Türkiye Haber Girişi : 11 Nisan 2018 17:30

İstiklal Marşı'na bunu da yaptılar!

İstiklal Marşı'na bunu da yaptılar!
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Liselerarası Bilgi Yarışması'ndaki İstiklal Marşı güftesine tepki yağdı.
Erzurumajans-AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart 2018 tarihinde muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın bestesine yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Erdoğan’ın “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekârlara büyük iş düşüyor" sözleri üzerine Türkiye’de bir anda İstiklal Marşı’nın bestesi tartışma konusu olmuştu.

BİGA’DA YÜZLERCE ÖĞRENCİYE “YENİ” İSTİKLAL MARŞI DİNLETTİRİLDİ!

Çanakkale’nin yerel gazetesi Çanakkale Aynalı Pazar’da yer alan habere göre; Biga’da yüzlerce Lise öğrencisi, öğretmenler ve velilerin gözü önünde dikkat çeken bir olay yaşandı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Liseler Arası Bilgi Yarışmasında, Jüri sonuçları değerlendirmek için verdi.

Salonda ara verilmesi esnasında ise; Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan isminin F.N.A. olduğu öğrenilen bir personel tarafından hazırlanan slayt gösterisi izleyicilere izlettirilmeye başlandı. Slaytta ise müzik olarak İstiklal Marşı’nın başka uyarlaması çalındı. Bu durumun İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in bilgisi dahilinde mi yapıldığı ise henüz bilinmiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    böyle rezaleti ihaneti hainliği yapanların, yaptıranların hatta göz yumanların ALLAH bin defa belasını versin. Zaten bir fitne çıkmıştı ve bunu yavaş yavaş sindirmeye çalışıyorlar.