Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2011 01:02

İşte SP'nin yeni Genel Başkanı!..

İşte SP'nin yeni Genel Başkanı!..
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, Fatih Erbakan'ın tecrübesiz olduğunu, başka bir genel başkan seçeceklerini söyledi.

Erzurum Ajans-Yeni Şafak'ın haberine göre, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, Fatih Erbakan'ın tecrübesiz olduğunu, başka bir genel başkan seçeceklerini söyledi. Saadet Partisi'nde yeni genel başkan ise Mustafa Kamalak oldu..

SP'de yeni genel başkan istişare yoluyla seçildi. Kamalak, seçimlere kadar Genel Başkan olacak. Seçimlerden sonra parti kongresini yapacak ve genel başkan seçilecek.

MUSTAFA KAMALAK KİMDİR?

1948 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Kamalak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Kurucu Dekanlığı ile XX. ve XXI. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Kamalak, Erbakan'ın vefatı sonraıs Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. Kamalak, evli ve 2 çocuk babası...

FATİH ERBAKAN'IN ÜZERİ ÇİZİLDİ

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra partinin başına Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın geleceği iddialarına Asiltürk noktayı koydu.

Fatih Erbakan'ın yeterli tecrübeye sahip olmadığını açıklayan Asiltürk, "Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz" dedi.

KONGRE YAPMAYACAĞIZ

Erbakan'ın kurmaylarından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Asiltürk, Saadet Partisi'nin yol haritasını Yeni Şafak'a açıkladı. Genel başkanlık seçimi için kongreye gitmeyeceklerini söyleyen Asiltürk, "45 gün içerisinde kongre yapılması gerekiyor. Fakat Yargıtay Başsavcısı 45 gün sonra yazı yazıyor. Siz cevap veriyorsunuz. 2-3 ay sonra seçim var. Bu seçim hazırlıkları içerisinde kongre yapmamız mümkün değil. Yargıtay Başsavcılığı da uygun gördü. Şimdi bir genel başkan seçeceğiz, seçime kadar o yürütecek. Seçimden sonra da kongreyi yapacağız" dedi.

FATİH TECRÜBESİZ

Asiltürk, genel başkanlık için Fatih Erbakan'ın isminin de gündemde olmadığını söyledi: "Fatih kardeşimizin ismi bizim aramızda geçmiyor, dışarıda geçiyor. Fatih Erbakan evladımız, çocuğumuz sayılır. Çok kıymetli bir genç. Güzel çalışmaları var. Birikim sahibi. Fakat yeterli tecrübeye sahip değil. Bunu Erbakan Hoca'ya söyledik. Arkadaşlarımız teklif etti. Hoca, Fatih'in genel başkanlık için biraz daha tecrübe kazanmasını arzu etti. Biz de Erbakan Hoca'nın arzusunu yerine getireceğiz. Fatih'in de böyle bir teklifi yok. Başka bir genel başkan seçeceğiz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.