Bölge Haber Girişi : 27 Kasım 2009 01:16

İşte Musa cinayetinin günlüğü!..

İşte Musa cinayetinin günlüğü!..
Erzurum'da evden okula giderken kaçırıldıktan sonra öldürülen 13 yaşındaki Musa Kang cinayetini, güvenlik kameralarına kapüşonlu olarak yansıyan 16 yaşındaki madde bağımlısı B.E.'nin ifadeleri çözecek.
İkram TEKMANLI'nın haberi-Amcasının oğlunu öldürmekten cezaevine giren ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere dün serbest bırakılan 16 yaşındaki S.K. babası Ebamüslüm ile annesi Nadime Kang’ın ellerini öptü. S.K’nın tahliye haberinin alınmasının ardından Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki evlerine gelen akrabaları, sarılıp öperek geçmiş olsun dileğinde bulundular. Ailesiyle ve akrabalarıyla hasret gideren S.K. katilin bulunmasını ve cezasını çekmesini herkesten fazla istediğini söyledi. 13 gün cezaevinde kalan S.K. “Akrabam olan Musa’nın ölümünün şokunu atlatamamışken beni katil diye yakalayıp cezaevine koydular. Suçlu olmadığımı defalarca söyledim ama bana inanmadılar. Ama ben kendimden her zaman emindim. Gerçek ortaya çıktı ve cezaevinden kurtuldum. Orada geçirdiğim günleri ömrüm boyunca unutamayacağım. Emniyete teşekkür ederim. Suçlunun da bir an önce ortaya çıkmasını istiyorum” dedi.

S.K.’nın babası Ebamüslüm Kang da, “Emniyetin tüm mensuplarına teşekkür ederim. Oğlumun suçsuz olduğunu ispatladılar. Beni bu büyük iftiradan kurtaranlara teşekkür ederim. Adalete güveniyorum. Devlet bizim haklarımızı korur” diye konuştu.

S.K.’nın ağabeyi İbrahim Kang ise kardeşinin suçsuz olduğunu söyledi. Ağabey İbrahim Kang, “Kardeşimin suçsuz olduğuna tüm kalbimle inanıyordum. Bir gecede suçlu duruma düşünce şaşırdık. 14 gün bize zehir oldu. Nejmettin ağabey ile biz birinci derecede akrabayız. Onun çocuğunun başına üzücü bir hadise oldu. Biz katili ararken, başımıza böyle bir olay geldi” dedi.

BARO BAŞKANI TURAN: TAZMiNAT DAVASI AÇABİLİR

Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, Musa Kang cinayeti sonrası tutuklanan S.K.’nın dava sonunda beraat etmesi halinde Hazine aleyhine maddi tazminat davası açabileceği belirtti. Baro Başkanı Turan, “Mahkemenin verdiği tutuklama kararı yerindedir. Sonuçta bu keyfi bir karar değildir. Mahkeme heyeti, önüne getirilen teşhis tutanaklarına bakarak bu karara vardı. Ancak aynı mahkeme S.K. için deliller zayıf olduğu için 60 bin lira kefalet ödenmesi halinde tahliye edilebileceği kararını da verdi. Şimdi ele geçirilen yeni zanlı aleyhindeki delillerin kuvvetli olması, S.K. ile yüzleştirilmesi ve zanlının kısmen de olsa suçunu itiraf etmesi tutuklanması için yeterli oldu. Mahkemenin verdiği her iki karar da isabetli ve doğrudur. S.K., bu konuda dava açamaz. Ancak tutuksuz yargılanacağı dava sonunda beraat ederse, tutuklu kaldığı süre için Hazine aleyhine tazminat davası açabilir” diye konuştu.

İŞTE MUSA CİNAYETİNİN GÜNLÜĞÜ:

3 Kasım: Bakırcı Mahallesinde oturan Musa Kang 300 metre uzaktaki Ömer Duygun İlköğretim Okuluna gitmek için evden çıktı. Sonradan adının B.E. olduğu belirlenen gençle görüldü. Sınıf arkadaşlarına “Siz okula gidin ben birazdan gelirim” diyen Musa’dan bir daha haber alınamadı.

4 Kasım: Musa’nın 'hacker' olduğu, internet kafelerde ‘Metin-2’ oyunu oynadığı bu yüzden kaçırıldığı yolundaki iddialar yayıldı.

9 Kasım: İstasyon Mahallesinde gece vakti bir metruk binayı kontrol eden polisler, Fadime- Nejmettin Kang çiftinin 6 çocuğundan dördüncüsü olan Musa’nın cesedini buldular.
10 Kasım: Otopsinin ardından Musa Kang’ın cenazesi Yoncalık köyünde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan bazı vatandaşlar, “Musa’nın katilleri bulunsun” diye yürüyüş yaptı. Fısıltı gazetesinin yaydığı ‘katil yakalandı’ haberleri üzerine toplanan kalabalık, linç için Gürcükapı Polis Merkezini basmak istedi.

11 Kasım: Musa’nın öldürülmesi üzerine Valilik, Erzurum ili sınırları içerisinde ilgisi olmayan kişilerin ilköğretim okulları ile liselere 100 metreden fazla yaklaşmalarını yasakladı. Musa’nın amcasının oğlu oğlu S.K., gözaltına alındı.

12 Kasım: Sabaha yakın mahkemeye çıkarılan S.K. “Musa’yla en son iki yıl kadar önce görüşmüştüm” dedi ve ‘Nitelikli kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı.

15 Kasım: Mahkemenin S.K.’yı tutuklarken, 60 bin lira kefaletle serbest kalabileceği yönündeki kararı, savcının itirazı üzerine mahkeme tarafından kaldırıldı.

19 Kasım: Kuzen S.K.’nın tutuksuz yargılanması için avukatları Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

20 Kasım: Gar Müdürlüğü, TCDDY'ye ait alanda bulunan metruk yapının yıkımı için Cumhuriyet Savcılığından izin istedi. Savcılık yıkım işini cinayetinin aydınlatılmasından sonraya bıraktı.

20 Kasım: S.K.’nın tahliye talebini görüşen mahkeme, tanıkların teşhis ettiğini gerekçe göstererek talebi kabul etmedi.

23 Kasım: Musa ile birlikte güvenlik kamelarında kapüşonlu olarak görünen B.E. saat 21.00’de gözaltına alındı. Evinde görüntülerdeki kıyafetler bulundu. Kapüşonun arkasındaki kan izi dikkat çekti.

24 Kasım: Musa’nın yanındaki “Kopüşonlu olan benim” diye itirafta bulunan B.E., ilköğretim okulu öğrencileri tarafından teşhis edildi ve ‘Nitelikli kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.

25 Kasım: Musa cinayetinden sonra tutuklanan her ikisi de 16 yaşında olan kuzen S.K. ile madde bağımlısı ve 52 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan B.E. Adliyede yüzleştirildi. Daha sonra S.K. ve B.E. metruk binaya götürüldü ve yer gösterme yapıldı.

Musa Kang’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan amcasının oğlu S.K.’nın avukatları, kapüşonlu gencin yakalanması üzerine tahliye isteminde bulundu. Mahkeme, kuzen S.K.’nın tahliyesine karar verdi ve 14 gün sonra saat 18.20’de cezaevinden alkışlar arasında çıktı. (Milliyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.