İşte Merkez Partisi'nin İl Başkanı!

Yeni kurulan bu Merkez Parti, daha tam teşkilatlanmadan beni şaşırtmaya başladı bile . Hukukçu profesör Genel Başkan Abdurrahim Karslı'nın benim mezun olduğum Pasinler Lisesi'nden mezun olduğunu öğrendiğimde ilk şaşkınlığımı yaşamıştım. Sonrasında bir şaşkınlık daha yaşadım ki, adeta şok oldum, şok! Hafta başında Ömer Haluk Pirimoğlu tarafından açıklanan Erzurum İl Başkanı'nın kim olduğunu falan bilmiyordum. Sadece adının Mustafa soyadının da Yapıcı olduğu belirtilmiş, Allah rızası için de onu haber yapan gazete ve siteler bir resmini yayınlamamıştı.

SOYİSİM KARGAŞASI!

İşte okul arkadaşım Genel Başkandan sonra bir şoku da o il başkanında yaşıyorum. Hem de bugün, az önce. Muaz Başkaya'nın Hacıbaba'daki düğün yemeğine gittiğimde karşılaştım o il başkanıyla. Ama ne bileyim o il başkanı benim tanıdığım Mustafa'ymış! Kaldıki bu Mustafa'nın soyadı Yapıcı değil Yıkıcı!Yemeğe geçmeden ayaküstü konuşuyorum bizim Mustafa ile, Merkez Parti'nin İl Başkanı olduğunu söylüyor. Gerçekten o an inanamıyorum, şoklarda olduğumu o da görüyor. Peki neden kamuoyuna yapılan açıklamada Yapıcı denilmiş. Mustafa onun Cihan Haber Ajansı'ndan kaynaklı bir hata olduğunu söylüyor. Her neyse.

YILLARIN KOZMETİKÇİSİ!

Yıllardan beri tanıdığım ve kozmetik dünyasının Erzurum'da önde gelen isimlerinden biri olan Mustafa Yıkıcı ile, benim bir süredir görmediğim Mustafa ile sohbete başlıyorum. Şakir Çoban'ın sahibi olduğu Çoban İtriyat Deposu'nda Müdür olarak yıllar önce tanıdığım ve arkadaşlık ettiğim Mustafa'ya, siyasetle ilgili biri olarak tanımadığımı, bu siyaset işine nereden girdiğini sordum. Aslında siyaset ile aktif olmasa da pasif olarak ilgilendiğini belirtti. Bir süre babası Hayrettin Yıkıcı'nın da üyesi olduğu DYP'nin Gençlik Kolları'nda da çalıştığını söyledi. Ülkenin sorunlarına ve çözüm yolarına herkes gibi kendisinin de her daim kafa yorduğunu söyleyen Mustafa Yıkıcı, gelen teklif üzerine bu görevi seve seve kabul ettiğini belirtti. Kesinlikle yıkan ve bölen taraf olmayacaklarını, hiç bir siyasi partinin ne yanında ne karşılarından pozisyon almayacaklarını ifade eden Yıkıcı, insan merkezli bir parti olduklarının özellikle altını çizdi.

NEDEN MERKEZ PARTİ!

Merkez Parti'nin Erzurum İl Başkanlığına getirilen Mustafa Yıkıcı, Duru Kozmetik firmasının sahipliğini yapıyor. 1972 Erzurum doğumlu olan Yıkıcı, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransızca ön lisans mezunu. Evli ve 1 çocuk babası olan Yıkıcı, yönetimini de önümüzdeki hafta açıklayacak. Ama yine de yönetime alacakları bir iki ismi söylüyor ama bu bende kalıyor! Çoğunluğunu eğitimci gençlerden oluşturacağı yönetimi konusunda ser verip sır vermeyen çiçeği burnundaki başkan, 'neden Merkez Parti?' sorusuna ise işte şu cevabı veriyor:

Özgürce, Huzur ve Barış İçinde,Bölünmeden,Her Alanda Eşit Olarak,

Vatanımda Huzurlu Yaşamak İçin...

Korkmadan ve Korkutmadan, Hesap Sorulacak, Hesap Verilecek

Bir Düzen Kurulsun diye...

Kalkınan, Güçlü, Çağdaş Bir Türkiye İçin....

Cumhuriyetimize, Toprağımıza, Bayrağımıza, Demokrasimize, Kutsal Değerlerimize,

Çocuklarımıza, Yarınlarımıza, Milli Onurumuza Sahip Çıkmak İçin.....

Cehaletle, Yolsuzlukla, Yoksullukla, Kanunsuzlukla, Adaletsizlikle, Eşitsizlikle, Bölünmeyle, Ötekileştirmeyle, Horlamayla, Dayatmayla, Yalan ve İftirayla, Çifte Standartla... mücadele için MERKEZ PARTİ....

Merkez bütün noktalara aynı uzaklıkta olan demektir. Biz her fikre aynı mesafedeyiz. Biz din üzerine siyaset yapmayacağız, milliyetçilik üzerine siyaset yapmayacağız, ideolojiler üzerine yapmayacağız.  Temel prensipler dünyada kabul görmüş prensipler üzerine siyaset yapacağız. Çünkü biz hem Milliyetçi, hem Cumhuriyetçi, hem Demokrat, hem İnançlı insanlarız.  İşte bu merkezdir? Temelinde, adalet, ahlak, temel hak ve hürriyetler var. Merkez'de insan var !

Hukuk Profösörü olan Genel Başkanımız Abdurrahim Karslı beyefendinin dediği gibi; insan merkezli bir siyaset, hukuk, ahlak, düşünce ve tefekkür merkezli bir siyaset için MERKEZ PARTİ!..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.