Ekonomi Haber Girişi : 07 Haziran 2012 14:45

İşte işsizliğin kanıtı

İşte işsizliğin kanıtı
İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde boş bulunan 380 kişilik infaz koruma memurluğu kadrosu için 3 bin 500 kişi başvurdu.
Erzurum Ajans-İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde boş bulunan 380 kişilik infaz koruma memurluğu kadrosu için 3 bin 500 kişi başvurdu.
Erzurum Adliyesi'nde kabul edilen başvuru için, Türkiye'nin dört bir yanından gelen memur adayları, uzun kuyruk oluşturdu. Adalet Bakanlığı'nın özel izniyle Erzurum Bölge Komisyonu'na verilen görevlendirmeyle İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde infaz koruma memurluğu başvuruları başladı. Mülakat için Erzurum Adliyesi'ne gelen memur adayları ellerinde bavullarıyla sıranın kendisine gelmesini bekledi. 3 Haziran'da başlayan başvurulara Türkiye'nin dört bir yanından memur adayları akın etti.
KPSS'den 70 ve üzerinde puan alanların başvurabildiği infaz koruma memurluğuna talip olanların çoğunluğunu üniversite mezunu gençler oluşturdu. İnfaz koruma memurluğuna İzmir için bin 219, Artvin için 143, Şırnak için 2 bin 202 kişi başvuruda bulunuldu. Yaklaşık 3 bin 500 başvuru arasında 380 kişi devlet memuru olabilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.