Erzurum Haber Girişi : 22 Mayıs 2020 16:30

İşte Erzurum'da son durum

İşte Erzurum'da son durum
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentteki pozitif vaka sayısının 63 olduğunu açıkladı. Şimdiye kadar 11 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Vali Memiş, Horasan Kırkgözeler Köyü’nün de karantina altına alındığını duyurdu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu, Vali Okay Memiş Başkanlığında 6’ncı kez toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından gazetecilerle bir araya gelen Vali Okay Memiş, “Rakamlara baktığımızda bu işi gerçekten iyi yönettiğimizi söyleyebilirim. Kurallara uyan Dadaş kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

TEPKİ ÇEKTİ AMA BUGÜNLERE GELDİK

Pandemi’yi yönetirken Erzurum’da Türkiye genelinde alınan tedbirlerden daha ekstra önlemler alındığını anımsatan Vali Memiş, şunları söyledi.

“Biz işin en başında ilçelerden kent merkezine gelişi bile seyahat izin belgesine bağlamıştık. Çünkü Erzurum 3. büyük vilayet ve 20 ilçesi, 2 bin köyü var. Bir ucu Karadeniz’de bir ucu Doğu Anadolu’da. Bu biraz tepki çekti ama bizi bu günlere getirdi. Bakın 500 bin nüfuslu kentte günde ortalama 300 test yapıyoruz. Vaka sayısı 1 - 2 veya hiç çıkmıyor.”

BABA EVİNE VİRÜSLE DÖNDÜ

Kentteki son durumu da paylaşan Vali Memiş, pozitif vaka sayısının 63 olduğunu vurguladı. Horasan’a bağlı Kırkgözeler Köyü’nde bir anda 9 vaka çıktığını kaydeden Vali Memiş, “Ne yazık ki kötü bir sürprizlerle karşılaştık. Kars’a gelin gitmiş bir hemşerimizin yaşadığı köyde vaka çıkınca o da köye gelmiş ve tabi kimseye de bir şey söylememiş. Baba evine gelmesiyle beraber 9 pozitif vaka ortaya çıktı. Tüm köyü karantina altına aldık” diye konuştu. 

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Pandemi başlangıcından bu yana kentteki toplam pozitif vaka sayısının 396 olduğunu dile getiren Vali Memiş, taburcu edilen hasta sayısının 325’e ulaştığını duyurdu. Şu an tedavi gören 63 hasta olduğunu, yoğun bakımda 6, entübe durumda da 3 kişinin bulunduğunu açıklayan Vali Memiş, şimdiye kadar 60 yaş üzeri 11 kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi. Vali Memiş günde ortalama 300 test yapıldığını toplam test sayısının da 10 bine yaklaştığını belirtti. 

8 DOKTOR VİRÜS KAPTI

Vali Memiş ayrıca 42 sağlık çalışanında pozitif vaka tespit edildiğini söyledi. 8 doktor, 16 hemşire, 5 sağlık teknikeri, 13 de temizlik ve yönlendirmede çalışan olduğunu anlatan Vali Memiş, hepsinin sağlık durumlarının iyi olduğunu vurguladı. Bu arada 11 vakanın görüldüğü BB Erzurumspor’da da kontrollerin devam ettiğini söyleyen Vali Memiş, yapılan son testlerin negatif çıktığı ve şu an sorun gözükmediğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.