Bölge Haber Girişi : 08 Ocak 2011 17:08

İşte Akgül'ün Erzurum planı!..

İşte Akgül'ün Erzurum planı!..
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin inceleme ve açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen ulusal gazete ve televizyonların spor müdürleri kentten ayrıldı.

Erzurum Ajans-25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin inceleme ve açılış törenine katılmak üzere Erzurum’a gelen ulusal gazete ve televizyonların spor müdürleri kentten ayrıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün de eşlik ettiği tesis gezisine; TRT’den Ersin Küçükbarak, Türkiye Gazetesi’nden Cahit Eroğlu, Hürriyet’ten Mehmet Aslan, Milliyet’ten Fuat Ercan, Sabah’tan Emrah Kayalıoğlu, Cumhuriyet’ten Arif Kızılyalın, Bugün’den Ahmet Konanç, Fotospor’dan Orhan Zeki Ak, Fanatik’ten Necil Ülgen, Zaman’dan Serkan Akcan, Star’dan Aydın Bayram, Kanaltürk’ten Serhat Ulueren ile Mehmet Civan, Akit’ten Akif Çamlı ve DHA’dan Güven Usta katıldı.

ERZURUM STADI BASIN TRİBÜNÜ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Medya mensupları, Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Medya Direktörü Tülay Arıkan ile birlikte tesis gezisine, ilk olarak organizasyon için inşa edilen Türkiye’nin tek atlama kulelerinden başladı. Burada kendileri için özel atlayış gerçekleştiren sporcuların gösterisini ilgiyle takip eden basın mensupları daha sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakan’ı Yorgo Papandreu ve bakanların katıldığı toplu açılış töreni için Erzurum Stadı’na geçti. Açılış-Kapanış Törenleri için baştan ayağı yenilenen Erzurum Stadı’nın basın tribünlerini ilk kez kullanan medya mensupları, tribünlerdeki oturma düzeni ve kullanılan malzemeyi beğendiklerini söyledi. Toplu açılış töreninin ardından 3 bin kişilik Buz Hokeyi Salonu’na geçen medya mensupları, burada Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ile birlikte Bulgaristan ve Türkiye Bayan Buz Hokeyi Milli Takımları’nın maçını izledi.

AKGÜL: ERZURUM’U PAZARLIYORUZ

Ulusal gazete ve televizyonların spor müdürleriyle birlikte akşam yemeğinde bir araya gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesisleri sadece 10 gün sürecek oyunlar için inşa etmediklerini vurguladı. Erzurum’a yeni spor yatırımları gerçekleştirileceğini anlatan Akgül, kenti spor alanında adeta pazarlayacaklarını ifade etti. Akgül konuyla ilgili olarak, ‘’Erzurum 2011 Kış Oyunları’nın ardından tüm ülkelerin federasyonlarını ziyaret edeceğiz. Onları kamp yapmaları için Erzurum’a davet edeceğiz. Erzurum’u bir spor merkezi yapmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

DAHA BÜYÜK ORGANİZASYONLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Genel Müdür Yunus Akgül, ayrıca kış oyunlarının ardından Erzurum’un daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapması için yoğun mesai harcayacaklarını Akgül, ‘’Bugün baktığımızda Kış Olimpiyatları yapan şehirlerin yüzde 99’unun daha önce kış oyunları yaptıklarını görüyoruz. Erzurum’unda olimpiyat yapması için çaba sarf edeceğiz. Ancak olimpiyat gerçekleştirmek için sadece tesis inşa etmek yetmiyor. Olimpiyatlar şehirlere veriliyor. Erzurum’un bu konuda olimpiyatlara hazır hale getirilmesi gerekiyor’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.