Sağlık Haber Girişi : 21 Nisan 2016 17:28

İstanbul'dan kalp ameliyatı için Erzurum'a geldi

İstanbul'dan kalp ameliyatı için Erzurum'a geldi
İstanbul'da yaşayan 75 yaşındaki Babakan Olcaysü, tavsiye üzerine geldiği Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
Erzurumajans-İstanbul'da yaşayan 75 yaşındaki Babakan Olcaysü, tavsiye üzerine geldiği Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu. 

İstanbul'da oturan Babakan Olcaysü, uzun süredir koroner arter rahatsızlığı nedeniyle nefes darlığı yaşıyordu. Büyük kentlerde birçok hastaneye gitti sonunda tavsiye üzerine Erzurum'a geldi. Son teknolojik özelliklere sahip Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) bıçak altına yatan Olcaysü'ye, 6 saat süren ameliyatla dört damarına by-pass yapıldı. Sağlığına kavuşan Babakan Olcaysü, "Bir anda nefes alma sıkıntısı yaşamaya başladım. Ankara'da anjiyo oldum, ancak düzelme olmadı.Kuzenim araştırma yaptı, bu hastanenin en son teknolojiyi kullandığını gördü. Burada imkanlar çok fazla. Ameliyat için Erzurum'u tercih ettim. Ankara'daki hastanede 3 ameliyathane vardı. Ama buradaki ameliyathane 'Bolu tüneli' gibi, inanılmaz bir olay. Akdeniz Üniversitesi nasıl yüz nakli operasyonlarında başarıyı yakaladıysa, Erzurum'da kalp damar cerrahisi bölümü aynı şekilde. Burada bir aile kazandım. Ben 47 yıl 98 ülke dolaştım böyle bir güzellik görmedim. Atatürk'ün dediği gibi 'kendimi Türk hekimlere teslim ettim.' Bir amiral gemisi gibi çalışıyor burası, yoğun bakım servisi harika" diye konuştu. 

BEAH'ta hastalara 'Biz buradayız, korkmayın, güvendesiniz' mesajının verildiğine işaret eden Babakan Olcaysü, "Erzurum'a geldiğimde sıfırdım. Dünya ile ilişkim kesildi sanki. Bu memnuniyetimi başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere gerekli bakanlıklara bildirdim. Temizliği bir harika. Dizi film stüdyosu gibi. Personelde meslek ahlakı var. Ben Avrupa AB Teknoloji Uygulamaları Serbest Sivil Yönetmeniyim. İmzam 26 ülkede geçerli sadece Türkiye'de değil. 26 ülke adına bu güzelliğin tescil ve ilanını sağladım. Pazartesi günü bu belge noterden onaylanacak ve başbakanlık devlet arşivine geçecek" dedi. 

Babakan Olcaysü'nün sağlığına kavuşmasını sağlayan Kalp Damar Cerrahisi'nden Doç. Dr. Mehmet Ali Kayğın, BEAH'a Türkiye'nin her yerinden hasta geldiğini bildirdi. BEAH Başhekimi Prof. Dr. Bilgehan Erkut başta olmak üzere, bir profesör, iki doçent ve 7 uzmandan oluşan ekiple başarılı ameliyatlara imza attıklarına dikkati çeken Doç. Dr. Kayğın, "Hastamız Babakan Bey, bize nefes darlığı şikayeti ile başvurdu. Yapılan tetkikler ve anjiyosunda koroner arter hastalığı saptandı. Hastamıza 6 saat süren bir operasyonla dört damarına by-pass yaptık. Genel durumu şu anda çok iyi, taburcu olacak. Yapılan ameliyatlarda başarı oranlarımız yaklaşık yüzde 98 civarında" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.