Eğitim Haber Girişi : 21 Şubat 2015 17:15

İstanbul'dan Erzurum'a eğitim desteği

İstanbul'dan Erzurum'a eğitim desteği
İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi 'nde öğrenim gören 32 öğrenci, Aziziye İlçesine Harmanlar Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, eğitim ve kırtasiye yardımında bulundu.
Erzurumajans-İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi 'nde öğrenim gören 32 öğrenci, Aziziye İlçesine Harmanlar Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, eğitim ve kırtasiye yardımında bulundu.

"SOSYAL SORUMLULUK" PROJESİNE ÖRNEK OLDULAR

"Toplum Hizmeti Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Okul Müdürü Halil İbrahim Kapan'ın Başkanlığı'nda Okul Öğretmenleri Işın Seven, Türkan Kırımlıoğlu, Nesrin Muslu ve Elif Kızılkaya, Harmanlar Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrenciler ile birlikte Aziziye Tabyaları ve Tarihi Çifte Minareli Medrese'yi gezdiler. İstanbul'dan Harmanlar Köyü İlköğretim Okulu'na eğitim yardımı getiren öğrenciler duygusal anlar yaşadılar.

"HAYATIN SADECE İSTANBUL'DA OLMADIĞINI GÖRDÜLER"

İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Kapan, 20114 yılında Nene Hatun Köyü'nde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Türkiye'nin farklı coğrafyalarını tanımaktan çok mutlu oluyoruz. Bu kez Harmanlar Köyümüzde gördüğümüz sıcak karşılama bizi fazlası ile memnun etti. Erzurum'da yardımlaşma ve dayanışma örneğini gördük. Toplumumuzdaki bu yardımlaşma ve dayanışma sürekli olarak devam eder. Bu şekilde yeni nesillerimize büyük faydası olacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz sadece Kadıköy gerçeğini biliyorlar, ama şimdi Erzurum'da köy gerçeğini yaşadılar. En azından hayatın sadece İstanbul'da olmadığı, Anadolu'nun değişik yerlerinde, değişik coğrafyalarımızda yaşamın daha farklı olduğunu gördüler. Burada, hüzünlendiler, belki onlar adına mutlu oldular. Bu da bizleri gerçekten mutlu etti. " diye konuştu.

SEVEN,"ERZURUM CUMHURİYET TEMELLERİNİN ATILDIĞI ŞEHİR"

Erzurum'un değerlerinden İstanbul Erzurumlular Vakfı eski Başkanlarından merhum Ethem Seven'in eşi Köy hizmetleri Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Işıl Seven ise amaçlarının İstanbul'dan Doğu'ya, Erzurum'a yardım köprüsü kurmak olduğunu ifade etti.

Seven,"Erzurum Cumhuriyet Temellerinin atıldığı bir şehirdir. Bu memleket bizim, Erzurum bizim, yüreğimiz burada çarpıyor. Biz Erzurum ruhunu taşıyoruz. Okulumuz 15 yıldır sosyal çalışmayı yapıyor. Ziyaretlerimizi birçok okula yaptık. 2015 eğitim öğretim yılı programına Harmanlar Köyü'nden başlayarak yine köydeki yavrularımızın hangi şartla altında öğrenim gördüklerini, Doğu- batı arasında bir kardeşlik köprüsü kuralım. Çok mutluyuz, çok duyguluyuz. Bu proje onlara çok kazanımlar sağlayacak. Biz bu değerlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE SAĞLIK SETİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Harmanlar Köyü İlköğretim Okulu'nda 'ağız ve diş sağlığı taramaları ve hijyen eğitimi' kapsamında öğrenciler taramadan geçirilerek hijyen ve eğitim çantası, kırtasiye malzemeleri, boyama kitabı, fırça ve macundan oluşan sağlık seti hediye edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.