Bölge Haber Girişi : 10 Ağustos 2010 14:52

İşsize ve iş verene umut olacak!..

İşsize ve iş verene umut olacak!..
Türkiye'de işsizlik sorununun çözümü ve işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısına çare bulunması amacıyla başlatılan Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği (Beceri'10) Erzurum'da da uygulanacak.

Erzurum Ajans-Türkiye’de işsizlik sorununun çözümü ve işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısına çare bulunması amacıyla başlatılan “Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği” (Beceri ’10) Erzurum’da da uygulanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İş Kurumu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) işbirliğiyle yürütülen Beceri’10 projesine Erzurum’un da dahil edilmesi memnunlukla karşılandı. Projenin temel amacının; beceri kazandırma ve iş edindirme olduğunu dile getiren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Erzurum’un da aralarında bulunduğu 19 pilot ildeki 111 okulda uygulanacak bu projeyle, becerileri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri güncelliğini kaybetmiş işsizlerin yeniden bir işe, bir mesleğe kavuşacaklarını söyledi. Yapısal değişim sonucu işini kaybedenlerin proje sayesinde yeniden iş bulabileceğini anlatan Yücelik, “Bu proje; nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan işletmelerimiz için de rekabet gücünü artırma umududur. Girişimcimizin dinamizmini, işgücümüzün nitelikleriyle desteklediğimiz takdirde Türkiye çok daha güçlü bir ülke olacaktır” diye konuştu.

5 yıl sürecek olan projenin kamu ve özel sektör ortaklığından gelen büyük bir güç olacağının altını çizen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, TOBB’un oda sisteminin ilk kez doğrudan işgücü talebinin belirginleştirilmesinde daha etkin bir rol oynayacağına dikkati çekerek projede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da meslek liselerinin eğitim altyapısının mesleki eğitim kurslarına daha uygun hale getireceğini ve proje kapsamındaki 111 teknik ve endüstri meslek lisesinin alt yapısını 1 yıl içerisinde yenileyeceğini söyledi.

106 milyon TL’lik makine-teçhizat yatırımı yapılacak olan projede, yılda açılacak yaklaşık 10 bin kursta yine 200 bine yakın işsize eğitim verileceğini kaydeden Başkan Yücelik, eğitilen işsizlerin oda üyesi işyerlerinde staj göreceğini ve başarılı kursiyerlerin yüzde 90’ının istihdam edileceğini açıkladı. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda şirketlerin de seslerini duyurabileceğini ve iş gücü piyasasında beklentilerini ortaya koyarak mesleki eğitim kurslarının bu beklentilere göre tasarlanmasını sağlayacaklarını vurgulayan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik şunları söyledi; “Ayrıca şirketlerimiz Odalar aracılığıyla meslek kurslarının yönetiminde de görev alacaklar. Bu işletmeler ayrıca, meslek kurslarının yönetimi ve planlanması, kurs programlarının hazırlanması, kurslarda görev alacak eğiticilerin ve kursiyerlerin belirlenmesi, eğitim sonuçlarının takip edilmesi ve başarılı kursiyerlere sertifika verilmesi gibi konularda da söz sahibi olacaklar. Kısacası Türkiye’nin geleceğine ortak olan bizler sorunlara da, çözümlere de ortak olacağız”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.