Bölge Haber Girişi : 26 Şubat 2010 17:20

İspir'in kurtuluşu törenlerle kutlandı!..

İspir'in kurtuluşu törenlerle kutlandı!..
Erzurum'un İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. İspir Kaymakamlık binasında düzenlenen törenler renkli görüntülere sahne oldu.

ERZURUM AJANS-Kaymakamlık binası önünde düzenlenen kurtuluş etkinliklerin İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başladı. Törene havanın yağmurlu olmasına karşın katılım oldukça yüksekti
İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Osman Çakır ve Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Suat Bayraktar’ın törene katılan vatandaşların bayramını kutlamasının ardından Kaymakam ve Belediye başkanı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

 

Törende daha sonra ilçeye bağlı Çamlıca, Gülhas,Aşağı Özbağ Mahalleleri ile Yunus Köyü, Öztoprak Köyü, Bozan Köyü, Duru Köyü tarafından hazırlanan gösteriler yapıldı. Programda özellikle Bozan Köyü’nün Maket atları vatandaşların büyük ilgisini gördü. Kurtuluş etkinliklerinde Yunus köyünce hazırlanan kukla gösterisi kahkaha tufanına sebep oldu. Törende Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehteran takımı ve Askeri Bando gösterileriyle vatandaşlardan beğeni topladı.
Renkli görüntülerin yaşandığı kurtuluş şenlikleri yapılan resmi geçit töreni ile son buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.