Bölge Haber Girişi : 25 Temmuz 2011 16:16

İsmail Türüt sanat camiasına yüklendi!..

İsmail Türüt sanat camiasına yüklendi!..
Karadenizli türkücü İsmail Türüt, "İlle de düzine düzine şehit gelmesine gerek yok ki.

Erzurum Ajans-Karadenizli türkücü İsmail Türüt, "İlle de düzine düzine şehit gelmesine gerek yok ki. 'Çıkalım savaşalım' demiyoruz ama bu işe bir 'dur' demek lazım, bir yerden başlamak lazım. Bugün artık bıçağın kemiğe dayandığı andır" dedi. Türüt, türkülerin sanat camiası tarafından yeterince takdirle karşılanmadığını da söyledi.

Konser vermek üzere Ordu'nun Fatsa ilçesi Aslancami beldesine gelen ünlü sanatçı İsmail Türüt, Küpdüşen Mahallesi'ndeki konser sonrası yaptığı açıklamada terör olaylarına değindi. Kendisinin duyarlı bir kişi olduğunu belirten Türüt, "Ben bu konularda en duyarlı adamlardan biriyim. Bu konuda maalesef ki destek bulamamışımdır. Benim yazdığım bu türküler sanat camiası tarafından hep horlanmıştır, hep 'ne gereği var' diye bakılmıştır. Ben öyle değilim, ben duyarlı adamım, ben havayı koklayan adamım, ben

beste yapan adamım. Ben hep 'Ayşe, Fadime, Handan yandan' diyen bir adam değilim" diye konuştu.

Yaptığı türkülerin sanat camiası tarafından takdirle karşılanmadığını söyleyen Türüt, "Ben 20 sene önce de 'Erzurum'da kar yağsa' isimli şarkıyı yazmış adamım. Şehitleri yazmışım, 'bu vatan bölünmez gelin birlik olalım' diyen adamım. Depremi ben yapmışım, hırsızları bile ben anlatmışım, onun için bu şekilde yapmış olduğum türküler sanat camiası tarafından yeterince taktirle karşılanmıyor. Gerçi kimsenin takdirini de beklemiş değilim, ayrıca vatandaş takdir etsin. Terörü işlemişim, terörü yapmışım,

türküme yasak ta yok ama klibimi yayınlamıyorlar. Öyle belden aşağı, ahlak dışı şeyler yapıp çekmek çok kolay şeyler, bunlar çok basit şeyler, bunları yayınlamakta ahlakla bağdaşmaz. Ama 'bu vatan bölünmez' dediğin zaman bana marjinal gözüyle bakıyorlar. Bu marjinal lafını da asla kabul etmiyorum, bunu bana yakıştıranları da lanetliyorum. Marjinal yerine orijinal daha iyi oturur'' şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.