Ekonomi Haber Girişi : 28 Kasım 2012 14:30

İş sağlığı ve güvenliği semineri yapıldı

İş sağlığı ve güvenliği semineri yapıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü tarafından 81 ilde yapılması planlanan iş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri ilk olarak Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü tarafından 81 ilde yapılması planlanan iş sağlığı ve güvenliği kanunu tanıtım semineri ilk olarak Erzurum'da yapıldı.

Palandöken Kayak Merkezi'ndike bir otelde düzenlenen seminerde sinevizyon gösterisi eşliğinde iş kazaların nasıl meydana geldiği ve ne gibi sonuçlar doğurduğu katılanlara izletildi. İş kazalarının istatistiklerini ve kazalara en çok sebep olan nedenler anlatıldı.
Seminerde açılış konuşması yapan İş Sağlığı Ve Güvenlik Başkanı Kasım Özer” İlk olarak Cumhuriyetin temellerinin Erzurum’da atılmasından dolayı biz de bu tanıtım seminerini ilk olarak Erzurum’da başlattık. İş sağlığı insanların korunmasına yönelik faaliyettir. Biz de gelecek nesillerimizin sağlığını ve korunmasını düşündüğümüz için iş sağlığına önem veriyoruz. Tehlikenin arz edeceği riski gözetip gereken tedbirler alındığı zaman iş kazalarına %98 önlem alınabilir. Kimse adam öldürmek istemez ama farkında olmadan meydana gelecek kazalarında önüne geçemez. Bizim bir sloganımız var iş sağlığı kültürünü geliştirelim farkındalığı ortaya çıkartalım. İş sağlı güvenliğine ne kadar ehemmiyet verirsek işimiz kaliteli olur” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Küçükler ise konuşmasında ”Seminerin ilk olarak Erzurum’da yapılması bizim için gurur vericidir. İş kazalarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekli sonrasında ise tevekkül edilmesi gerekir. İş hayatında insanlar tehlikeyle karşı karşıya kalıyor bu tehlikelere karşı önlem alınması gerekli ve insanlarımızın acele etmemesi gerekir” diye konuştu.

Seminerin açılış toplantısına Vali yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantı uzmanların sunumlarıyla devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.