Bölge Haber Girişi : 15 Temmuz 2011 17:54

İran ticari ilişkileri artırmak istiyor!..

İran ticari ilişkileri artırmak istiyor!..
İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nin merkezi olan Urumiye'den gelen bir ticaret heyeti Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i makamında ziyaret etti.

Erzurum Ajans-İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti’nin merkezi olan Urumiye’den gelen bir ticaret heyeti Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret etti.

Beraberindeki 12 kişilik bir heyetle Başkan Yücelik’i makamında ziyaret eden Batı Azerbaycan Ticaret Kurumu Başkanı Sadegh Eskenderi, ziyarette bölgesinin ekonomik yapısı ve ticari potansiyelleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Batı Azerbaycan Eyaleti’ndeki ticari faaliyetlerden söz eden Sadegh Eskenderi, yabancı yatırımcılar için sunulan imkanlar hakkında da bilgi verdi. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın da hazır bulunduğu ziyarette heyetteki işadamları ve Batı Azerbaycan’daki ticari kurumların temsilcileri de kısa bilgilendirmeler yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, her iki ülkedeki iş dünyasının temsilcilerinin aradaki ticareti artırmak için gayret gösterdiğini kaydederek, karşılıklı çabaların olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Erzurum ile İran’ın Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki Tebriz, Urumiye ve civar kentler arasında ticareti artırmanın iki ülkeye de önemli ekonomik katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Yücelik, Batı Azerbaycan Ticaret Kurumu Başkanı Sadegh Eskenderi’nin temsilcilik talebine yerinde olduğunu vurguladı. Tebriz Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası Başkanlığı ile de temsilcilik konusunda protokol imzalayacaklarını anlatan Başkan Yücelik, temsilciliklerin Erzurum ile Tebriz ve Urumiye arasındaki ticari ilişkilerin artmasına vesile olacağını sözlerine ekledi.

Ziyarette, İran heyetindeki işadamları Başkan Yücelik’e ülkelerine özgü çeşitli ikramlarda bulunurken, Başkan Yücelik de kendilerine Oltutaşı tespih hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.