Teknoloji Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

İMECE uydusu internette

İMECE uydusu internette
Türkiye uzay çalışmaları alanında önemli bir adım olacak olan tamamen yerli uydu İMECE'nin tanıtım videosu sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasında yerini aldı.
Erzurumajans-Türkiye uzay çalışmaları alanında önemli bir adım olacak olan tamamen rnyerli uydu İMECE'nin tanıtım videosu sosyal medyada en çok paylaşılan rnvideolar arasında yerini aldı.

Türkiye'de yer gözlem uydusu ve rnveri kıymetlendirme alanındaki mevcut teknolojinin ortaya konulması rnnoktasında bir dönüm noktası olacak İMECE uydusu tamamen yerli uydu rnprojesi olma özelliği taşıyor.

Bir çok kurumun ortak ihtiyacını rnkarşılayacak bir uydu çalışması olan İMECE projesi ile insan kaynağı, rnalt yapı, bilgi ve maddi imkanların birleştirilmesi amaçlanıyor.

rnMilli Savunma Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülen TUSAŞ ana rnyükleniciliğinde TÜBİTAK Uzayla beraber yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı rntarafından finanse edilen projenin videosu internette paylaşım rekorlarırn kırıyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.