Bölge Haber Girişi : 18 Ocak 2011 11:30

İmam hatiplilere destek!..

İmam hatiplilere destek!..
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İmam Hatip Liseleri'nde okuyan öğrencilere Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) yolunu açmayı öngören kanun teklifini desteklediğini belirtti.

Erzurum Ajans-Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İmam Hatip Liseleri'nde okuyan öğrencilere Polis Meslek Yüksekokulu (MYO) yolunu açmayı öngören kanun teklifini desteklediğini belirtti. Bakan Çubukçu, Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Gelişiminde Turgut Özal'ın Rolü' konulu kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Buraya gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çubukçu, Polis MYO'ya İmam Hatip Lisesi mezunlarının girmesine imkan sağlayacak olan kanun teklifini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, İmam Hatip Liseleri'nin de orta öğretim sisteminin bir parçası olduğunu söyledi.

Çubukçu, "İmam Hatip Lisesi'nde okuyan çocuklarımız da bu ülkenin çocukları. Dolayısıyla başından beri her zaman için, her çocuğun hayallerini gerçekleştirebileceği, her çocuğun istediği her mesleği edinebileceği bir ülke hayal ediyoruz. Dolayısıyla onlara yönelik bu konuda ayrımcı bir tutum içinde olmamız beklenemez. Ben bu kanun teklifini destekliyorum. Gerçekten de doğru bir düzenleme olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.