Siyaset Haber Girişi : 17 Haziran 2019 15:15

İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkartılıyor

İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkartılıyor
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM’de gazetecilere açıklama yaptı.
Erzurumajans-AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 19 maddelik Milli eğitim ile ilgili kanun teklifi verdiklerini söyleyerek, “İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkartılıyor. Aynı şekilde hem ortaöğretim hem yüksek öğretim ile ilgili yurtların iznini Milli Eğitimi Bakanlığı veriyordu. Yükseköğretim ile ilgili yurtların izinlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verilmesini teklifi ediyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri’nde gerçek ve tüzel kişilerin mesleki eğitim merkezlerinin açılabilmesi için bir düzenleme yapıyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerin 3 yıl sözleşmeli bir yılda kadroya atandıktan sonra tayin isteme hakkına sahip olabilecekler. Burada Diyanet İşleri sözleşmeli personeli de ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muş, askerlik düzenlemesinin hangi aşamada olduğuna ilişkin soruya, “Muhalefeti bilgilendirmek akmacıyla Milli Savunma Bakanı bir ziyarette bulundu. Şu anda geldiğimiz noktada diğer muhalefet partilerinden gelen öneriler vardı. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kabul etmesi halinde Cumaya kadar bu teklifin Genel Kurul’dan geçmesini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Muş asker kışlalarında zafiyete yönelik soruya, “Celp tarihlerinin kaç olacağı, celplerle alakalı yetki Milli Savunma Bakanlığı’ndadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’na yetki konusundaki soruya, Muş, “1111 sayılı Askere Alma Kanunu’nda var olan bir yetkidir. Yazımı ile ilgili belli öneriler var. Maddeyi tekrardan yazabiliriz” ifadelerini kullandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.