Eğitim Haber Girişi : 24 Mayıs 2015 15:59

İlk ESMEK Oltu'da açıldı

İlk ESMEK Oltu'da açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kursları (ESMEK) Oltu Şubesi'nin açılışı İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı. Oltu ilçe merkezinde açılışı yapılan ESMEK Şubesi'nde, şu anda 21 branşta toplam 450 kursiyere eğitim verilirken, yaklaşık 60 branşta bin civarı kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.

Oltu ESMEK Şubesi açılış törenine, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Oltu Kaymakamı Gökhan Zengin, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ile diğer ilçelerin belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

AÇILIŞI YAPILAN ESMEK KURSLARI'NDA HEM MESLEK SAHİBİ OLACAKSINIZ HEM DE ÜCRET ALACAKSINIZ

Açılış töreninde, İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala hemşerilerinin 'Oltu seninle gurur duyuyor' tezahüratları ve yoğun alkışları arasında yaptığı konuşmada, "Bu müessesenin planlanmasını yapan Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ESMEK kurslarının Oltu ve Erzurum için çok önemli olduğunu vurgulayan Ala, "Çünkü meslek iş demektir. Bir insanın servetini beyninde, elinde taşıması demektir. Paranız, eviniz, arsanız ve diğer maddi varlıklarınız gidebilir, fakat hiç kimse sizden mesleğinizi alamaz. Dünyanın neresine giderseniz gidin mesleğiniz sizinle beraber gider ve orada gelire dönüşür, paraya dönüşür, ekmeğe dönüşür. Bu nedenle meslek kursları Türkiye'nin geleceğinin de adresidir. Onun için Mutlaka meslek sahibi olun. Büyükşehir Belediyemiz'in açtığı bu kurslara katılarak hem meslek sahibi olacaksınız hem de ücret alacaksınız. Buna eyvallah denir, teşekkür edilir. Başkaları bu kadarını söz olarak bile söyleyemezken biz yapıyoruz, aramızdaki fark bu." şeklinde konuştu.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESMEK KURSLARI İSTİHDAMA VE ÜRETİMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, gelişen Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin Ak Partili belediye başkanlarının, belediyeciliği, belediye başkanlığını sadece altyapı, yol ve diğer rutin belediyecilik hizmetleri olarak görmediklerini, o ilin kültürü, sanatı, sporu, hatta istihdamı olarak da gördükleri söyledi.
Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kursları'nı, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında başlattığını hatırlatan Tavlaşoğlu, "Görülen ilgi üzerine Ak Partili Belediye Başkanları bu kursları tüm Türkiye'ye yayarak, her Ak Partili Belediye kendi illerinde Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nı açtı." diyerek, istihdama ve üretime katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gelen tüm kurs açma taleplerini değerlendirdiklerini belirtti. İl merkezindeki ESMEK kurslarından sonra ilçelerdeki ilk şubenin açılışını Oltu'da yaptıklarını ifade eden Tavlaşoğlu, ESMEK
kurslarının Oltu İlçesi'nin istihdamına ve üretimine katkı sağlayacağını belirti.

ERZURUM'A, TOPYEKUN BİR KALKINMA VE BİR GELİŞME KAZANDIRIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'da hayatın her alanına dokunuşlar yaptıklarını vurgulayarak, "İşte onlardan biri olan Oltu ESMEK Şubesi'ni açıyoruz. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ESMEK Kurslarımızda 7 bin kursiyerimizi meslek sahibi yaptık. Kurslarımızda şuan 3 bin kursiyerimiz 59 farklı branşta eğitim görüyor, kişisel gelişimini tamamlıyor, meslek ediniyor, ara eleman sertifikası alıyor, ayda 600 TL'de evine katkı sağlıyor. Hem meslek sahibi oluyor, hem kendine güveni geliyor, hem de evine ekonomik katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak 300 ayrı noktada çalışma yapmakta olduklarına dikkat çeken Kiremitci, "Erzurum'a topyekun bir kalkınma, bir gelişme kazandırırken gençlerimizin, hanımlarımızın ve beylerimizin de fikren, zihnen ve sanatsal olarak gelişmesi için de yoğun gayret gösteriyoruz. Açılışını yaptığımız Oltu ESMEK kursumuzda 21 branşta 450 civarında kardeşimiz kurs görüyor. Önümüzdeki günlerde Branş sayısını 60 civarına, kursiyer sayımızı da bin kişi seviyesine çıkartacağız. Şunu bilesiniz ki biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Böyle eserler ortaya koyduğumuzda, sizin gözlerinizdeki bu ışıltıyı gördüğümüzde bütün yorgunluğumuz gidiyor." diyerek, kursların Oltu'ya hayırlı olmasını diledi.

OLTU ESMEK ŞUBESİ'NDE DÜZENLENMEKTE OLAN KURSLAR

Açılışa katılan davetliler, ESMEK merkezindeki kursları da gezerek düzenlenen kurslar hakkında bilgi aldılar. 26 sınıfı, kursiyerlerin çocuklarını bırakabilecekleri 2 kreşi ve kütüphanesi bulunan Oltu ESMEK Şubesi'nde düzenlenmekte olan kurslardan bazıları şöyle: Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursları. Yabancı Dil Kursları. Bayan Kuaförlük Kursu. Evde Çocuk Bakım Elamanı Kursu. Bilgisayar Operatörlüğü Kursu. Okuma-Yazma Kursu. Diksiyon Kursu. Kur'an-ı Kerim Eğitimi Kursu. Osmanlı Türkçesi Kursu. Ebru Kursu. Kişisel Gelişim Kursu. Dikiş ve Nakış Kursu. Model Uçak Yapımı Kursu. Ana Sınıfı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.