Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 20:55

İlk Erzurum ayağa kalkmıştı

İlk Erzurum ayağa kalkmıştı
Hain darbe girişimini canları pahasına önleyen kahramanlar ihanet gecesinin 3. yıldönümünde rahmet ve minnetle anılıyor. Peki, o gece nasıl başladı ve Erzurum'da neler oldu?
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı askerler saat 03:00-06:00 saatleri arasında darbe yapacaklardı. Ancak Milli İstihbarat Teşkilatı'nın darbe girişimini istihbarat olarak bilgi edinmesiyle bu girişim erken saatlere çekildi.



KÖPRÜLER KAPATILDI

15 Temmuz 2016’da saatler 22:00’yi gösterdiğinde İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bir grup Jandarma Genel Komutanlığı askeri tarafından trafiğe kapatıldı. Köprülerin trafiğe kapatılmasıyla eş zamanlı olarak Ankara'da F-16 tipi savaş uçakları alçak uçuş yapmaya başladı. Savaş uçaklarının uzunca bir süre havada kalmasını sağlamak için de İncirlik Üssü'nden bir yakıt ikmal uçağı görevlendirildi. Saat 22:30 sularında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bütün emniyet mensupları acil olarak göreve çağrıldı.



MİT’E ATEŞ AÇILDI

Aynı dakikalar içinde Milli İstihbarat Teşkilatı binasına askeri bir helikopterle ateş açıldı, teşkilatta bulunan güvenlik görevlileri tarafından ateşe karşılık verildi. İstanbul'da ise Atatürk Havalimanı, sadece iniş yapacak olan uçaklara izin verilme şartıyla hava trafiğine kapatıldı. Yaşanan bu hareketlilikle eş zamanlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri e-posta adresinden basın mensuplarına "ülke yönetimine Yurtta Sulh Konseyi tarafından bütünüyle el konulmuştur" olarak bir mesaj gönderildi. Mesajın gönderildiği esnada TRT 1 canlı yayını kesildi, haber spikeri Tijen Karaş'a Yurtta Sulh Konseyi adına bir darbe metni okutuldu.



SOKAĞA DÖKÜLÜN ÇAĞRISI

Askeri hareketlilik sırasında Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN canlı yayınına görüntülü telefon görüşmesi ile katılarak, girişimin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmadığını bildirdi ve tüm halkı meydanlara, köprülere ve hava limanlarına davet etti. Tüm ülkede camiilerden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emriyle sela okundu. Milyonlar sokaklara döküldü.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Akın 01 Ocak 1970 02:00

    O gece recep akdağ sonradan çıktı meydana. Meydanda gibi göstermeyibçn