Eğitim Haber Girişi : 03 Kasım 2016 17:26

Ilıcalı'dan hocasına son görev

Ilıcalı'dan hocasına son görev
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hocası Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge' yi son yolculuğuna uğurladı.
Erzurumajans-Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Hocası Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge' yi son yolculuğuna uğurladı.

Ilıcalı, hocasının vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Erzurum bir büyüğünü daha kaybetti." dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde , hocalığını yapan Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge' yi son yolculuğunda yalnız bırakmadı. "Erzurum bir büyüğünü daha kaybetti" diyen Ilıcalı, Bilge'nin vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Prof. Dr. Ilıcalı "İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki öğrenciliğim döneminde, Betonarme Hocam, hemşehrim, değerli büyüğüm, hocaların hocası Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge' nin, Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu bugün büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, milletimize, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı ve sabırlar dilerim."dedi. Milletvekili Ilıcalı, TBMM'de devam eden yoğun yasama faaliyetlerine rağmen, Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge'nin vefat haberini alır almaz İstanbul'a giderek Merhumun Fatih Camii'ndeki cenaze namazına katıldı.

Aslen Erzurumlu olan Prof.Dr. Mehmet Rahmi Bilge, 1949 yılında İnşaat Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı, 1956 yılında doçentliğini aldı, 1965 tarihinde ise profesörlüğe atandı. 1982 yılına kadar üniversitede ders veren Bilge, aynı yıl içinde emekli oldu. Sakarya Üniversitesi'nin kuruluşunda da önemli görevler üstlenen Prof. Dr. Bilge, 1979-1981 yılları arasında da Sakarya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi Başkanlığı görevini de yürüttü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.