Sağlık Haber Girişi : 14 Haziran 2017 16:25

İlayda hayata tutundu...

İlayda hayata tutundu...
Salıncakta sallanırken ipin boğazına dolanması yüzünden nefesi kesilen ve hayati fonksiyonları kısmen duran 11 yaşındaki küçük İlayda, Erzurum'da Bölge Eğitim Hastanesinde hayata tutundu.
Erzurumajans-Salıncakta sallanırken ipin boğazına dolanması yüzünden nefesi kesilen ve hayati fonksiyonları kısmen duran 11 yaşındaki küçük İlayda, Erzurum'da Bölge Eğitim Hastanesinde hayata tutundu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Muş'un Hasköy İlçesi Koçköy Beldesinde meydana gelen olayda, bahçede ağaca yapılı salıncakta sallanan İlayda çocuk, boğazına ipin dolanması sonucu ölümden döndü. Bahçeye çamaşır asmak için çıkan ablası tarafından fark edilen İlayda çocuk hemen hastaneye kaldırıldı. Kısmen hayati fonksiyonları durmuş olarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen çocuk, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. 

15 günlük bir tedavinin ardından kısmen hayati fonksiyonları durmuş olarak geldiği hastaneden yürüyerek çıkan küçük İlayda, hastaneden taburcu olduğu gün yönetici Doç.Dr. Enbiya Aksakalı ve Hastane Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Orhan Delice'yi makamlarında ziyaret ederek kendisinin hayata tutunmasında emeği geçen tüm çocuk yoğun bakım çalışanlarına teşekkür etti.

Hastane yönetimi tarafından kendisine hediyeler verilen ve boynuna doktorunun steteskopunu takan küçük İlayda, "Bende okuyup doktor olup inşallah bana bugün hayatı kazandıran, yüzümü güldüren doktorlarım gibi bende hasta olan insanları sağlıklarına kavuşturarak onların yüzünü güldüreceğim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.