Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2010 19:04

İlahiyat fakültesine modern derslikler!..

İlahiyat fakültesine modern derslikler!..
Atatürk Üniversitesi'nde modern yüksek lisans dershanelerinin yapımına devam ediliyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen dört yeni yüksek lisans dershanesi törenle eğitimin hizmetine açıldı.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’nde modern yüksek lisans dershanelerinin yapımına devam ediliyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen dört yeni yüksek lisans dershanesi törenle eğitimin hizmetine açıldı.

Dershanelerin açılışlarını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’nin en eski ve köklü ilahiyat fakültelerinden biri olduğunu hatırlatarak, kazandırılan dört yeni yüksek lisans dershanesinin öğrencilerin motivasyonunu artıracağını belirtti ve hayırlı olmasını diledi.

“Din ve sağlık çok önemlidir; ikisinde de hata yapıldı mı bedeli ağır olur” uyarısında bulunan Rektör Koçak, bu özellikteki kuruluşların imkânlarının çok iyi kullanılması gerektiğini ifade etti.

Amaçlarının Atatürk Üniversitesi’ndeki tüm fakülte ve yüksek okullardaki dershane ve amfileri modern donanımlara sahip kılmak olduğunu anlatan Koçak,  şöyle devam etti:

“Fakültelerimizin ve yüksek okullarımızın kütüphanelerinin, bilgisayar laboratuarlarının, dersliklerinin en iyisi ne ise o olsun istiyoruz ve imkânlarımızı bu yönde kullanıyoruz. Mekan önemlidir; öğrenci dershaneye, laboratuara, kütüphaneye girince bir kere mekandaki düzenlemelerden ve şartlardan pozitif bir etki almalı, ortam öğrenciye sinerji vermelidir.”

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu da yeni dershaneler için Rektör Koçak’a teşekkür etti. Macımüftüoğlu, yüksek lisans dershanelerini planlayan ve yapımlarını gerçekleştiren Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Gündoğdu’ya hizmetleri nedeniyle plaket ve berat takdim etti.

Açılışta Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Prof. Dr. Samih Diyarbakır`da hazır bulundu. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BASIN DANIŞMANLIĞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.