İlaç oldu

Ligde maçlarıyla ilgili öncesinde tahmin yapılabilecek en zor takımların başında şüphesiz BB Erzurumspor geliyor... 

Ciddi rakiplere karşı iyi bir futbol sergilerken, kağıt üzerinde daha kolay denilebilecek takımlara karşı kaybettiği puanlar ortada...

Özellikle öne geçtiği maçlarda skor üstünlüğünü koruyamayarak kaybedilen 9 puan var.

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak bana görede mevcut kadro içerisinde en ideal olanıyla saha çıktı. 

Özellikle Taylan, oynadığı bölge deki diğer isimlere nazaran en göze çarpan isim. Sebebi ise oyunun iki yönünü oynayabilmesi ve topu ayağına aldığında dikine gidebilmesi... Taylan'ın bu futbolu ve Erhan Çelenk'in yükselen grafiği mavi beyazlı ekibin son haftalarda hücumda daha etkili olmasındaki en büyük etkenlerden... 

Aslında İki takımda karşılaşmaya, kapanıp beklemek yerine futbol oynama düşüncesiyle başladı. Bu düşünce temponun zaman zaman artmasına neden olsada iki tarafında yapmış olduğu karşılıklı pas hataları pozisyon zenginliğinin önüne geçti.

BB Erzurumspor, baskılı ve istekli futbolunun karşılığını penaltıyla aldı ve 1-0 öne geçerek soyunma odasına rahat giren taraf oldu. 

İkinci yarıya konuk Adana Demirspor baskılı başlamak istesede, BB Erzurumspor'un oyunu kendi yarı alanında kabul etmemesi ve ön bölgede kaptırdığı toplar sonrası şok pres yapması konuk ekibin topu istediği gibi kullanmasına engel oldu. 

Mehmet hoca ilk galibiyetini alırken bu süreçte Taylan,Erhan ve hatta kaleci Hakan'ı yeniden kazandı diyebiliriz...

Ancak şunu da söylemeliyim; Gökhan Karadeniz yüzde altmışlarda oynuyor ilerleyen dakikalarda bu yüzde gittikçe düşmesine rağmen 75-80 dakika sahada kalması doğru değil. Orada topu ilerde tutacak daha diri bir oyuncunun erken oyuna girmesi baskı yemenizi engelleyecektir. 

Dadaşlara bu iki sıfırlık galibiyet adeta ilaç oldu diyebiliriz.

Elazığ ve Altınordu maçlarından alınabilecek 4 puan, sezonun ilk yarısındaki kötü grafiğe rağmen, ligi çokta fena sayılmayacak bir yerde bitirmesini sağlayacaktır.

Adanademirspor'da kadro oldukça dar ve yetersiz... Tamamen formanın ağırlığıyla ligde varlığını hissettiriyor. Devre arasında onlarındı oldukça kaliteliyi artıracak takviyelere ihtiyacı var.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.