Bölge Haber Girişi : 26 Kasım 2009 02:00

İl Genel Meclisi'nin 2010 yılı bütçesi belli oldu!..

İl Genel Meclisi'nin 2010 yılı bütçesi belli oldu!..
İl Genel Meclisi'nin 2010 yılı bütçesi 50 milyon lira olarak belirlendi. Meclisteki bütçe oylamasında MHP'li üyeler ret oyu kullandı.
Onur SAĞSÖZ’un haberi-İl Genel Meclisinin dünkü oturumu İhsan Özdemir'in başkanlığında gerçekleşti. 2010 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda AK Parti İl Genel Meclisi üyesi ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Gültekin Keçeci, komisyon tarafından hazırlanan gelir ve gider bilançolarını okudu. Maddelerin görüşülmesinin ardından yapılan oylamada Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi üyeleri red oyu kullanırken, DTP'li üyeler ile SP Hınıs İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ciğal'da çekimser kaldı. AK Partili Meclis üyelerinin tamamının 'kabul' oyu vermesiyle Meclis'in 2010 yılı bütçesi 50 Milyon lira olarak kabul edildi.

"KAYIP ASFALT KONUSUNDA KİM NE YAPTI?"

Oylama öncesinde MHP grubu adına bir konuşma yapan MHP İl Genel Meclisi üyesi Bahattin Bağaçlı, Erzurum'un problemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, sorunların çözümü için yaklaşık 170 milyon lira gerektiğini dile getirdi. Bu bütçe ile ancak yüzde 30'luk bir yatırım yapılabileceğini ifade eden Bağaçlı, daha fazla bütçe oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında İl Genel Sekreterliği'nde yaşanan asfalt bitüm yolsuzluğu konusunu da anımsatan MHP'li Bağaçlı, "Sanki bir top kağıt kaybolmuş gibi bir hava estiriliyor. Ortada kaybolan 40 kamyonluk bir bitüm söz konusu. Meclis ne yaptı? Bu konu kolay kolay geçiştirilemez." dedi.

“BÜROKRATLARIN DOKUNULMAZLIĞI MI VAR?"

İl Özel İdaresinde emekliliği gelen personelin emekli olması için ilçelerde görevlendirilmesi konusuna da değinen MHP'li Bağaçlı, işçilerin adeta sürgüne gönderildiğini öne sürdü. Konuşması sırasında Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ı eleştiren Bağaçlı şunları söyledi.
"Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün dokunulmazlığı ona hiçbir şey diyemezsiniz. O ne yaparsa doğrudur, haklıdır. Kültür ve Turizm İl Müdürü'ne de bişey diyemezsiniz. Ama şunu söylemeliyim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum'a geldiğinde horonla karşıladık. Dadaş kavramını, Dadaş kimliğini unutturmak istiyorlar. Allah'ını seven Dadaşlık kimliğinin elimizden alınmasına izin vermesin" dedi. (Palandöken)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.