Siyaset Haber Girişi : 16 Mayıs 2012 15:30

İl Genel Meclisi'nde imza şoku!

İl Genel Meclisi'nde imza şoku!
O partiden, bu partiden demeden birbirlerinin adına imza atıp katılmadıkları oturumlar için para almışlar.
Erzurum Ajans-Levent Akpınar'ın haberi-2004-2009 yılları arasında görev yapan İl Genel Meclisi üyeleri hakkında birbirlerinin yerine ‘sahte imza’ atarak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. 3 yıldır soruşturma yapan müfettişler, 58 meclis üyesinden aldıkları ifade doğrultusunda çok sayıda üyenin birbirlerinin yerine imza attıklarını tespit etti.

Üyelerin katılmadıkları oturumlardan yaklaşık 107 bin 516 lira ücret aldığı öğrenildi.Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı da konuyla ilgili olarak meclis üyelerinin hem ifadesine başvurdu hem de imza örneklerini aldı. Kriminal laboratuarlarda yapılan incelemelerde bir çok meclis üyesinin  arkadaşları adına yoklama tutanaklarına imza attığı belirlendi.

Bunun üzerine savcılığın meclis üyeleri hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açmak için iddianame hazırlandığı öğrenildi. Hazırlanan iddianameyi mahkemenin kabul etmesi halinde üyeleri, katılmadıkları oturumlar için aldıkları paraların tahsili başta olmak üzere ağır cezalar bekliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    2004 - 2009 bu yıllardaki AKP ve MHP li vekillerin vay haline hadi hayırlı olsun. Birbirlerinden bir farkları yok zaten