İki perdeli bir oyun...

BB Erzurumspor’un en önemli özelliği ne diye sorsanız kuşkusuz alacağınız yanıt; “Rakip kim olursa olsun  kendi futbolunu oynamaya çalışan bir takım” yanıtı olacaktır 

Bakıldığında mavi beyazlı ekip ligin zirveye oynayan takımlarına karşı oynadığı futbolla göz doldurdu. Bugün iki takımı da hiç tanımayan birisi bu maçın altmış dakikalık bölümünü izlese Mavi Beyaz formalı takımın ligde şampiyonluğa oynayan taraf olduğunu söylemesi mümkün. Çünkü Erzurumspor başlama düdüğüyle birlikte alan daraltıp önde basarak rakibe topla oynama şansı vermediği gibi oyunun kontrolünüde elinde  tutan bir görüntü verdi. 

Ancak burada ki tek handikap bu oyunu skora çevirememe... Eğer Erzurumspor oynadığı futbolun karşılığını alabilseydi şu an tabloda çok farklı yerlerde olacaktı. Bunun sebebi ise transfer dönemindeki yanlış tercihler. 

Bu ligde bu sezon ligi sürklase edebilecek bir takım yok. 3-5 maç seri yakalayan bir takım zirveye doğru yaklaşıyor. BB Erzurumspor başta da söylediğimiz gibi eğer transfer döneminde doğru tercihler yapılsaydı şu an çok farklı bir yerde olabilirdi. 

Ümraniye adına Karşılaşmanın ilk ciddi atağının 52.dakikada gelişmesi, BB Erzurumsporu’un o dakikaya kadar oyunu ne kadar kontrol attığında tuttuğunun bir göstergesi. 

Ümraniye ikinci yarısıyla birlikte BB Erzurumspor’un üzerine gelmeye başlayınca arkada boşluklar bırakmaya başladı. Bu dakikalar da Özellikle Tolga nın da hücuma  çıkmasıyla ön bölgede daha kalabalık bir  BB Erzurumspor izlemeye başladık. Nitekim Dadaşlar bunun karşılığını 62.dakikada Savage’nin golüyle aldı.  

Ve oyunun ikinci perdesi

Golden sonra BB Erzurumspor gitti yerine savunma yapmaya çalışan oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Erzurum geldi. 

Sezon başından beri bilinen bir gerçek var. BB Erzurumspor savunma yapmayı biliyor savuna yapmaya çalıştığı zaman gol yediği bariz. O yüzden kalesinden uzak oynamak zorunda. Topu rakip sahada tutan Gökhan’ı çıkarıp Taylanı alırsan bunu yapamazsın.

BB Erzurumspor öne geçtiği her maçta orta saha merkeze müdahale ediliyor... Ve ardından orta sahaya müdahele edilen her maçta puan kaybediyor...

Evet oyun anlamında zaman zaman tatmin edici bir BB Erzurumspor olsa da bazı bariz  hataların ısrarla üstüne gidilirse herkes kaybeder.... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Açikcası bu hocayla olmaz adam 90 sanda gol yemiş 90+1 de defans oyuncusu aliyor milletin akliyla dalga geçiyor resmen o zamana kadar neyi bekledin bu takim hocasiz çiksin daha iyi oynar.