İHALEYE GEL! 12 milyon 128 bin 850 TL (2)

“İhaleye gel! 12 milyon 128 bin 850 TL“ dedim, Büyükşehir Belediyesi sosyal medyaya ‘Basın Açıklaması’ yaydı. Cevap hakkına saygımız sonsuz.

Buyurun birlikte okuyalım.

“Bazı haber sitelerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği kültürel ve sosyal etkinlikler organizasyon hizmet alımı ihalesi ile ilgili bazı iddialar nedeniyle kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. Söz konusu ihale 2020 yılının ocak ayında Kamu İhale Mevzuatı’na uygun olarak hazırlanmış ve 20 Nisan 2020 tarihinde ihale yapılmıştır. Belediyemizin yıl içinde yapacağı sosyal ve kültürel hizmetlerin, (Konser, seminer söyleşi, sohbet, toplu sergi organizasyonu, milli ve manevi şahsiyetleri anma programları, Ramazan etkinlikleri, Ramazan çadırları, sempozyumlar, kültürel etkinlikler, fuar organizasyonları açılışlar v.b.) gerçekleştirilmesine yönelik ihale kapsamında hangi işler yaptırılmışsa o işin ödemesi hak ediş dosyasına görüntü ve fotoğraflarıyla birlikte gün gün, saat saat konularak yapılmaktadır. Dünya’yı ve ülkemizi tehdit eden COVID-19 salgını nedeniyle ihale kapsamındaki işlerin yüzde 70’inin yapılmayacağı öngörülmektedir. Bu nedenle yapılmayan işlerin ve programların ödenmesinin de yapılması mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Şimdi.

1- Satır satır beni doğrulamışlar.

2- 45 sayfalık Teknik Şartname’den tek satır söz etmemişler.

3- Kimse, Büyükşehir’in Kamu İhale Mevzuatı’na aykırı hareket ettiğini söylemedi.

4- Hak ediş dosyasına koyduğunuz görüntü ve fotoğrafları zahmet olmazsa paylaşın da millet neler yaptığınızı görsün.

5- 24 Nisan’da yani sokağa çıkma kısıtlaması olduğu gün ihale sözleşmesini nasıl imzaladınız keşke bir satırda bunu açıklayabilseydiniz.

6- O ki ihale kapsamındaki işlerin yüzde 70’inin yapılamayacağını öngörüyorsunuz, ihaleyi neden iptal etmiyorsunuz? Tabi, 31 Aralık’a kadar daha çok var değil mi?

7-

8-

9-

10-

O kadar sorayım ki ne olacak?

Kamuoyuna şimdi saygıyla duyurulur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Muhammed yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    İyki cennet ve cehennem var elhamdülillah hesap günü inşallah bunların halini Rabbim bu ümmete gösterir

  • Hadi 01 Ocak 1970 02:00

    Zehir zikkim olsun

  • Kasım 01 Ocak 1970 02:00

    Merak etme bir yolunu bulurlar,Yolsuzluk bunların imanının parçası olmuş

  • Ekrem Bayram 01 Ocak 1970 02:00

    Zehir zıkkım olsun ..,....

  • Tahsin izibüyük 01 Ocak 1970 02:00

    BİRDE SANAYİ KÖPRÜSÜN DEN AŞAĞI İNİŞTEKİ YOLUN ORTA REFİÜJ TAŞLARI SÖKÜLÜP YENİLENİYOR DAHA YENİ YAPILMIŞTI HERHANGİ Bİ ERİME YIPRANMA YOK NEDEN BUNLARA FUZULİ PARA HARCANIYOR

  • Sabri Topdağı 01 Ocak 1970 02:00

    Anladığım şu ki; koronanın az da olsa faydası olmuş.