Bölge Haber Girişi : 16 Haziran 2010 12:23

İHA'dan Rektör Koçak'a ziyaret!..

İHA'dan Rektör Koçak'a ziyaret!..
İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lutfullah Uzun ve İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçakı ziyaret etti.

Erzurum Ajans-İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lutfullah Uzun ve İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı ziyaret etti.
Ziyarette Lütfullah Uzun, İHA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İHA’nın günlük bin adet yazılı ve fotoğraflı, 150 adet de görüntülü haber üretip bütün dünya ülkelerine servis yaptığını ifade eden Uzun, şöyle devam etti:
”İHA, 5 ülkede hizmet veriyor. Hizmet yelpazesini her geçen gün genişletiyor. Türkiye’nin birinci dünyanın da üçüncü büyük haber ajasıyız. 800 personelimiz, 28 canlı yayın aracımız ile hizmetlerimizi sürdüyoruz. Sağlam teknolojik bir alt yapı oluşturarak, tarafsız, doğru, ve hızlı haberler yapıyoruz.”
Atatürk Üniversitesi Rektör’ü Hikmet Koçak, İHA’nın bölgede sağlam bir yeri olduğunu vurguladı. Daha sonra Atatürk Üniversitesinin misyonundan ve vizyonundan bahseden Rektör Koçak, “Atatürk Üniversitesi 53 yıllık bir üniversite ve 50 bine yakın öğrencisi var. Atatürk Üniversitesi, üniversite kuran bir üniversite. Yani bölgede bir çok üniversitenin hem doğrudan hem de dolaylı olarak kurulmasına yardım etmeye çalıştık. İpek Yolunda bulunan Kafkas üniversiteleri ile işbirliği içerisindeyiz. Üniversitemizin ve bölgemizin gelişmesi için üniversite olarak elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.