Bölge Haber Girişi : 17 Haziran 2010 12:20

İHA'dan Ardahan'a ziyaret!..

İHA'dan Ardahan'a ziyaret!..
İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Dursun Uzun, Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve İHA Ardahan temsilcisi Olgun Yıldız, Ardahan da

Ezurum Ajans-İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Dursun Uzun, Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve İHA Ardahan temsilcisi Olgun Yıldız, Ardahan da Vali Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Hudut ve Süreç Gazetelerini ziyaret ettiler.
Ziyaretlerde İHA’nın çalışmaları hakkında bilgiler veren Bölgeler Koordinatörü Lütfullah Dursun Uzun doğru ve ilk tarafsız haberi veren ajansların her zaman birinci olduğunu belirtti. Bu sektörde gümüş ve bronz madalyanın olmadığını belirten Uzun,5 kıta ve 153 ülkede hizmet verdiklerini, ajansçılığın ileri teknoloji gerektiren bir iş olduğunu söyledi. Uzun ‘İHA 800 personel ile günlük olarak bin adet yazılı ve fotoğraflı, 150 adette görüntülü haber üretip bütün dünya ülkelerine servis yapıyor. 28 canlı yayın aracı ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sağlam teknolojik bir alt yapı oluşturan İHA tarafsız, objektif, doğru ve süratli bir şekilde haberlerini sunuyor. Hizmet alanında yelpazesini her geçen gün genişleten İHA, Anadolu medyasına da önemli katkılar sağlıyor’ dedi.
İHA’nın misyonu hakkında da bilgiler veren Uzun, “Yerel bazda yayın yapan gazetelerin güçlenmesi, kaliteli hizmet vermesi için İHA aboneliği yapılarak bu gazetelerin muhabirlerine araştırmacı gazetecilik fırsatı tanıyor. Ülke genelindeki yazılı medya sektörünün yüzde 75’i, görüntülü medya sektörünün ise yüzde 95’i İHA’dan hizmet almaktadır. Türkiye’nin birinci Dünyanın ise üçüncü büyük ajansı olan İHA altyapısı ve yapmış olduğu çalışmalarla dünyada söz sahibi olan bir ajanstır” şeklinde konuştu.
İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ise seviyeli, doğru, tarafsız habercilikten ödün vermediklerini anlattı.
Ziyaret programları kapsamında Hudut Gazetesi sahibi Bülent Kılıç ve Süreç Gazetesi sahibi Deniz Başlı ile görüşen İHA heyeti yerel basın ile ajanslar arasındaki ilişkiler çerçevesinde görüş alış verişinde bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.