Spor Haber Girişi : 21 Nisan 2012 15:00

İbrahim Bölükbaşı Olimpiyat vizesi aldı

İbrahim Bölükbaşı Olimpiyat vizesi aldı
Güreşte, Avrupa Kıtası olimpiyat kota müsabakalarında serbest stil 84 kiloda mücadele eden İbrahim Bölükbaşı, Rumen rakibi Stefan'ı yenerek olimpiyat vizesi aldı.
Erzurum Ajans-Güreşte, Avrupa Kıtası olimpiyat kota müsabakalarında serbest stil 84 kiloda mücadele eden İbrahim Bölükbaşı, Rumen rakibi Stefan'ı yenerek olimpiyat vizesi aldı.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen müsabakalarda sıkletinde ilk turda Polonyalı rakibini 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen Bölükbaşı, bu turda da Yunan rakibi Emzarios Bentinidis'i uzatmada 1-0'lık skorla eleyerek adını yarı finale yazdırdı. İbrahim Bölükbaşı, yarı finalde ise Rumen rakibi Georgita Stefan'ı 3-1 yenmeyi başardı ve finale kalarak olimpiyat vizesi aldı. Bölükbaşı finalde yenilerek 2’nci oldu.

Bölükbaşı, inanarak çalıştıklarını belirterek, ''Olimpiyatlarda ülkemi temsil edeceğim için çok mutluyum. İnşallah olimpiyatlarda da ülkemize madalya kazandırırım. Çok çalıştık ve başardık'' diye konuştu.
Ankara Şeker Spor Kulübü Sporcusu olan Bölükbaşı, Erzurum ili Pasinler ilçesi Altınbaşak Köyünde güreşe başladı. Daha sonra Pasinler’deki Geleneksel Cuma Güreşleri ile kendini geliştiren İbrahim Bölükbaşı 2006 yılından beri Ankara Şeker Spor'da Antrenörler Nasrullah Baysal ve Elvan Mert'in nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.
Konu hakkında bilgi veren Şampiyon Güreşçiler Dernek Başkanı Ensar Kurt, “İbrahim Bölükbaşı çok yetenekli bir sporcu, 2011 yılında da Gençler Avrupa ve Dünya İkincisi olmuştu, uzun zaman Türk Güreşine hizmet edecek bir sporcu, İnşallah 2012 Londra Olimpiyatlarında Altın Madalya alarak hem ülkemizin, hem Erzurum’umuzun hem de Köyümüzün gururu olur.” dedi.
Kurt, "Bölükbaşında Allah vergisi bir güreş yeteneği var, 2004 yılından beri Türkiye Güreş Federasyonunda yurtiçi faaliyetleri ve organizasyonlar sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Yurtiçi ve yurt dışında binlerce müsabaka izledim on binlerce sporcuyu takip ettim size şunu söylemek isterim. İbrahim Bölükbaşı bir şampiyon hamuruna sahip. İnşallah Temmuz ayında Londra'da yapılacak olan Olimpiyat Oyunlarında madalya alarak Türk Milletinin göğsünü kabartır. Erzurumlu bir hemşerim olarak onunla gurur duyuyorum” dedi.
Öte yandan turnuvada yine Erzurum/Pasinler/Altınbaşak Köylü olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Güreş yaşantısını sürdüren 74 kiloda Türkiye’yi temsil eden Ayhan Sucu'da şansız bir müsabaka sonucu elenerek olimpiyat şansını Çin’deki Kalifikasyon turnuvasına bıraktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.