Türkiye Haber Girişi : 13 Nisan 2017 18:00

İBB çalışanının tweetleri tepki çekti

İBB çalışanının tweetleri tepki çekti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ö.A. sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'evet'çilere helaldir" dedi.
Erzurumajans-İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer A., facebook sayfasından "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET çilere HELALDİR" mesajı paylaştı.

Ömer A'nın iletisini beğenenler olduğu gibi, sert tepki gösterip arkadaşlıktan çıkaranlar da oldu. İBB'den de skandal ileti üzerine jet bir yanıt geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiği, Ömer A.'nın soruşturma başlatılarak görevinden alındığı öğrenildi.

"BUNLARIN KARILARI KIZLARI..."  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ömer A., facebook hesabından "SEVGİLİ DOSTLAR!!!! Chp açıkça savaş ilan ederek bu hususta elinden geleni ardına koymamaktadır. Meclis de başladıkları saldırganlıklarını tüm eylem ve söylemleri ile EVET çilerin üzerine çevirmişlerdir. 17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVETçilere HELALDİR" şeklinde paylaşım yaptı. İletiyi beğenenler olduğu gibi, "Dostum biraz fazla olmadı mı" diye kendisini uyaran ve sert çıkanlar da oldu. Ömer A. kendisini uyaran bir kişiye, "Eksiği fazlasını bilmem... Bunlar bizi denize dökmekten ve savaşdan bahsediyorlarsa, bizde savaş hukukundan bahsettik" şeklinde yanıt verdi.

KADİR TOPBAŞ'IN TALİMATIYLA GÖREVDEN ALINDI

İletinin sosyal medyada paylaşılması ve tepkiler üzerine Ömer A., hakkında, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla soruşturma başlatıldığı, görevinden alındığı öğrenildi. Ömer A. İBB'de gece amiri olarak çalıştığı belirtiyordu.

Ö.A tepkilere neden olan paylaşımında, şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili dostlar. CHP açıkça savaş ilan ederek bu hususta elinden geleni ardına koymamaktadır. Meclis'te başladıkları saldırganlıklarını tüm eylem ve söylemleri ile 'evet'çilerin üzerine çevirmişlerdir.  17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'evet'çilere helaldir"

Söylemlerine "gerekçe" olarak CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "1919'da Samsun'a çıkıp 1922'de İzmir'de denize döktüklerimiz emperyalistler ve uşaklarıydı. 'Evet' çıkarsa bölmek isteyenleri yine denize dökeriz" ifadesini gösteren Ö.A, kendisini eleştiren bir takipçisine verdiği yanıtta da "Bunlar bizi denize dökmekten ve savaştan bahsediyorlarsa, biz de savaş hukukundan bahsettik" savunmasını yaptı.

Ö.A daha sonraki paylaşımında ise "hayır" oyu kullanacaklara yönelik "Nemrut" ve "Firavun" benzetmesi yaptı. Kendilerine savaş açıldığını iddia eden belediye çalışanı, "Onlar savaş açar, biz cihat eder, ganimetleri toplarız mahşere kadar" paylaşımında bulundu.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    tüh size yazıklar olsun belki senin ağabeyin belki baban belki de çok sevdiğin bir arkadaşın