Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2010 16:31

Hormon ve kimyasal gübreye dikkat!

Hormon ve kimyasal gübreye dikkat!
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, tarım ürünlerinin üretiminde kullanılan hormon ve kimyasal gübrelerin insan sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, tarım ürünlerinin üretiminde kullanılan hormon ve kimyasal gübrelerin insan sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini söyledi. Hınıslıoğlu, tarımda hormon ve kimyasal gübre kullanımına son verilerek ekolojik tarıma geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Hınıslıoğlu, kimyasal gübre kullanmanın insan sağlığını ve toprağın yapısını bozduğunu, toprağın su tutma kapasitesini düşürdüğünü ifade ederek, “Kimyasal gübre toprakta verim kaybına neden olur. Bu sebepten dolayı toprağın verimi ve insanların sağlığı için yeşil gübre ve hayvan gübresi kullanılması gerekir” diye konuştu.
Hınıslıoğlu, özellikle Ege, Akdeniz ve Çukurova bölgesinde hormonlu kimyasal gübreleme ve kimyasal ilaçlamalar yöntemiyle tarım yapıldığını anlatarak, bu bölgede elde edilen ürünlerin lekesiz güzel görünüşlü olduğunu fakat bu güzel görünüşün altında sağlığı tehdit eden faktörlerin gizli kaldığını kaydetti.
Tarımdaki yoksulluğun üreticiyi hormonlu ve kimyasal üretime ittiğini ifaden eden Hınıslıoğlu, “Üreticin kısa sürede çok ve ucuz ürün elde etmenin hesabını yapıyor” dedi.
Hınıslıoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’un ekolojik tarım için uygun bir bölge olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.