Bölge Haber Girişi : 11 Nisan 2010 01:14

Horasan'da sorumsuz veliye para cezası!..

Horasan'da sorumsuz veliye para cezası!..
Erzurumun Horasan ilçesinde kız çocuklarını okula göndermeyen 5 veliye toplam 6 bin TL para cezası verildi.

ERZURUM AJANS-Erzurum’un Horasan ilçesinde kız çocuklarını okula göndermeyen 5 veliye toplam 6 bin TL para cezası verildi. Alınan bilgiye göre, Horasan ilçesine bağlı Kadıcelal köyünde jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde zorunlu öğrenim çağında olup çocuklarını okula göndermeyen 5 aile tespit edildi. Ailelere çocuklarını okula göndermeleri konusunda uyarılarak yapılarak, 222 sayılı ‘İlköğretim ve Eğitim Kanunundaki Kabahat’ suçuna istinaden toplam 6 bin TL para cezası uygulandı.

HER GÜN İÇİN 10 TL CEZA

Erzurum’da çocuklarını okula göndermeyenlere tebligatların, köylerde jandarma, merkezlerde ise polis aracılığı ile dağıtıldığı, veli para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermezse bu kez savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, çocuğunu okula göndermediği her gün için 10 YTL para cezası kesildiği belirtildi.

Ayrıca, Erzurum’un ilçelerinden Aşkale, Tortum, Oltu, Şenkaya, İspir, Uzundere, Pazaryolu Olur da ise okula gitmeyen tek çocuk yok. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Hedefimiz Erzurum’da okula gitmeyen tek çocuk bırakmamak. Bu konuda eğitim camiamız bir arı gibi çalışıyor. Velilerle öğretmenlerimiz köy, ilçe ve merkezlerde sık sık toplantı düzenliyor. Okula gitmeyen çocuklar ve aileleriyle birebir görüşüyoruz. Para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen aileler hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.