Bölge Haber Girişi : 30 Ekim 2009 11:28

Horasan'da at yarışlarına büyük ilgi!..

Horasan'da at yarışlarına büyük ilgi!..
Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum'un Horasan İlçesi'nde Cirit müsabakası ve At yarışları düzenlendi.
Erzurum Ajans-Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum’un Horasan İlçesi’nde Cirit müsabakası ve At yarışları düzenlendi.

Horasan Belediyesi’nce düzenlenen Cirit ve At yarışı oyunlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Horasan’da bir ilk kez düzenlenen cirit müsabakası vatandaşların beğenisini topladı.

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, cirit ve at yarışlarını ata sporu olarak değerlendirerek, Cumhuriyet Bayramının böyle bir etkinlik düzenlediklerini ve bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceklerini söyledi.

At yarışında birinciliği elde eden yarışmacıya bin TL ikinci ve üçüncü gelen yarışmacılara ise 750 ve 500 TL para ödülü verildi. Cirit oynayan yarışmacılara ise 2 bin TL para ödülü verildi. Ilıca Atlı spor Kulübün den gelen cirit yarışmacılarına vatandaşlar ilgi göstererek yapılan cirit oyunlarında yaşlılar tarihi yaşamalarından dolayı duygulandıklarını dile getirdiler.

Ilıca Atlı Spor Kulübü Başkanı Emrullah Çakır, Orta Asya dönemine kadar tarihi geçmişe dayanan ata sporumuz Atlı Cirit’in yurt geneline tanıtılması amacıyla müsabakalar düzenlediklerini, gelecek kuşaklara da aktarılması için Atlı spor kulübü olarak geçlere yönelik eğitimler verdiklerini açıkladı.

Programa Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Daşdaşköy eski belediye Başkanı Güven Gülüm, Garnizon Komtanı Turhan Haydar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Koçdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahin ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.