İlçeler Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 18:57

Horasan'da demokrasi nöbeti

Horasan'da demokrasi nöbeti
Bir grup askerin darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Erzurumajans-Bir grup askerin darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor. 

Horasan'da yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek yürek oldu. 

15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda olan vatandaşlar, altıncı günde de demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Horasan Dörtyol Meydanın'da kurulan platformda vatandaşlara seslenen Horasan Kaymakamı Doğan Dinç ve Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ''Milletin ve Cumhurbaşkanının kararlılığıyla üstesinden gelinen paralel ihanetin kökünün kazınacağını belirtti. "Ülkemiz tarihi bir gün yaşıyor. Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler bir kez daha geçtikleri harekette yüce milletimizin milli iradesi karşısında hüsrana uğramıştır. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, halkın milli iradesi ile seçilmiş meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalmıştır. Tüm Hemşehrilerimizi, aziz vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz" dedi.

Daha sonra Horasan Belediyesi tarafından Dörtyol meydanında demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşlara sinevizyon aracılığıyla haberler izletildi, ikramlarda bulunuldu. Sık sık Dombıra ve "Türkiyem" şarkısının çalındığı demokrasi nöbetinde İstiklal Marşı okundu, demokrasi konvoyları yapıldı ve tekbir getirildi. Tüm yurt genelinde şehit cenazelerinin olması nedeniyle Türk bayrağı haricinde flama kullanılmaması uyarısında bulunuldu.

Öte yandan, şehitlerin isimleri de tek tek okunarak vatandaşlar tarafından "burada" denildi ve Fatiha okundu.

Vatandaşların "İdam isteriz", "Feto'ya idam" şeklinde sloganlar attığı demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.