Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2010 16:06

Horasan MYO 2011'de faaliyete geçecek!..

Horasan MYO 2011'de faaliyete geçecek!..
Atatürk Üniversitesi Horasan MYO 2011 yılında faaliyete geçerek öğrenci almaya başlayacak.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Horasan MYO 2011 yılında faaliyete geçerek öğrenci almaya başlayacak.Horasan MYO Müdürü ve aynı zamanda Atatürk üniversitesi Fen Edebiyat Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Özdemir, Horasan’a hem eğitim hem de ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak olan Meslek yüksek Öğretim Okulunun fizibilite çalışmalarının bu yıl tamamlanarak öğrenci kayıtlarına başlayacaklarını belirtti.

Özdemir, 2010 yılında Atatürk Üniversitesi tarafından kararı alınan Horasan Eski Devlet Hastanesi binasında faaliyet verecek olan MYO binasının henüz boşaltılmadığından bir yıl gecikmiş olduğunu ve önümüzdeki 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı şubat ayında eğitime başlanacağını söyledi. Özdemir, MYO bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Elektrik ve Enerji, Finans Bankacılık ve Sigortacılık, Hemşire ve Bakım Hizmetleri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Mülkiyet Koruma ve Güvenlik,Veternerlik, Halı ve Kilim dokumacılığının yanında Organik Tarıma yönelik bölümlerin açılacağını açıkladı. Özdemir, “Açılacak bu bölümler sayesinde hem gençlerimize iş alanı oluşmuş hem de eğitimde kaliteyi artırmış olacağız” diye konuştu.

YÜKSEL ÖZDEMİR KİMDİR

Doç. Dr. Yüksel Özdemir, 1974 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Horasan’da tamamladı. 1990 yılında Horasan Lisesi’nden, 1995’de Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 1996’da Araştırma görevlisi, 2002’de yardımcı Doçent, ve Ocak 2008’de Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında Doçent oldu. X-ışını Floresans Spektroskopisi, konularında bugüne kadar SCI kapsamındaki dergilerde 38’den fazla bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 22 civarında bildirisi mevcuttur. SCI kapsamındaki 38 makalesi TÜBİTAK Teşvik Primi almıştır ve makalelerine 280’dan fazla atıf yapılmıştır.

Doç. Dr. Yüksel Özdemir altı BAP projesinde araştırmacı olarak çalışmıştır ve başarıyla bitirmiştir. Devam etmekte olan bir BAP projesinde proje yürütücüsüdür. Bir yurtdışı basımlı ve bir yurtiçi basımlı iki kitabı bulunmaktadır. Doç. Dr. Yüksel Özdemir 2002-2003 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıllığı, 2003-2007 yılları arasında ise Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüttü. Türkiye Deprem Şurası Üyeliği ve Amerikan Fizik Derneği (APS) üyeliği devam etmektedir. 2009 yılında Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okuluna Müdür olarak atandı. Türk Fizik Derneği Atatürk Üniversitesi Temsilciliği görevi devam etmektedir.

Yöneticiliğinde bir yüksek lisans tezi tamamlatmış, 5 yüksek lisans ve 2 doktora öğrencisi de tez aşamasında devam etmektedirler. Doç. Dr. Yüksel Özdemir, 2000 yılında en fazla yurt dışı yayın bazında ilk olarak verilen Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen Bilimleri Ödülü ve "Protective effects of amlodipine and lacidipine on ovariectomy-induced bone loss in rats" çalışması ile Tıp alanında önemli olan 2008 yılında Tıp Araştırma Ödülünü almıştır. Bu çalışma patent aşamasındadır. Evli ve İki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.