Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2011 15:46

Hoca son yolculuğuna uğurlandı!..

Hoca son yolculuğuna uğurlandı!..
Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Devlet töreni istemeyen Erbakan, Fatih Camii'nde tören yapılmasını ve Merkez Efendi Mezarlığı'nda eşinin yanına gömülmeyi vasiyet et

Erzurum Ajans-Önceki gün Ankara'da vefat eden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Merkez Efendi Mezarlığı'nda defnedildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇELENK, KIVRIKOĞLU CENAZEDE

Cenazeye askerin sürprizi damga vurdu. Çelenk gönderen TSK, cenazeye 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu'nu da temsilci olarak gönderdi. Ayrıca İstanbul'da 3 bin camide sela okutuldu.
Erbakan’ın kabrine Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in mezarından toprak getirildi. Cenazeye katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk yolladı. Devlet erkanı ise eksiksiz bir şekilde törende yer aldı.

SOKAK ARALARINDA VE ÇATILARDA NAMAZ

Fatih Camii avlusu tarihi günlerinden birini yaşadı. Kalabalık Edirnekapı'dan Vezneciler'e kadar uzandı. Mahşeri bir kalabalık altında cenaze nakil aracı aşırı yoğunluk nedeniyle ilerleyemedi. Öğlen namazının ardından kılanan cenaze namazı sonrası Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru yüzbinlerce kişi eşliğinde taşınan cenaze 3 saati aşkın bir sürede mezarlığa ulaştı. Bu arada Erbakan ailesinin bugün Sultan Ahmet Camii'nde yatsı namazından sonra taziyeleri kabul edeceği açıklandı.

foto-fotograf-photo.jpgvideo.jpg

FATİH CAMİİ VE ÇEVRESİNE HAVADAN BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

Saat:16:24- Erbakan'ın mezarı başında son dualar edildi ve katılanlardan helallik alındı.

DUALAR VE GÖZYAŞLARI EŞLİĞİNDE DEFNEDİLDİ 

Saat:16:06- Pazar günü yaşamını yitiren SP lideri eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, tüm gün süren cenaze töreninin ardından Merkez Efendi Mezarlığı'na dualar ve gözyaşları eşliğinde defnedildi.  

Saat: 15:51-Necmettin Erbakan, eşi Nermin Erbakan'ın yanına defnediliyor. Mezarın yayına yalnızca protokol ve Erbakan ailesi alındı. Protokolde TBMM Başbaşkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bulunuyor. Mezarlıkta Kuran-ı Kerim okunuyor.

Saat:15:40- Erbakan'ın cenazesi omuzlarda mezarlığa taşınıyor. Mezarlıktaki kalabalık nedeniyle yoğun izdiham yaşanıyor. 

Saat:15:31- Necmettin Erbakan'ı taşıyan cenaze aracı binlerce kişinin eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığı'na ulaştı. Fatih Camii'nden mezarlığa kortej yaklaşık 3 saatte ulaşabildi. Kortejin de mezarlığa ulaşmasıyla mezarlık çevresinde izdiham yaşanmaya başladı.

TBMM'DE ÖZEL OTURUM

Saat:15:10- TBMM Genel Kurulu'nda Necmettin Erbakan düzenlenen özel bir oturumla anılıyor. Oturumda Erbakan anısına Devlet Bakanı Mehmet Aydın bir konuşma yapıyor. Aydın konuşmasında, Erbakan'ın sözlerini anımsatarak, "Refah Partisi kapatıldığında şöyle diyordu: Bu kararın tarihin akışı içinde zerre kadar önemi yoktur" dedi. 

Saat:14.53- Erbakan ailesi Merkez Efendi Kabristanlığı'nda.

Necmettin Erbakan'ın ebedi mekanı olacak olan Merkez Efendi Kabristanlığı'ndaki kalabalık her geçen dakika artıyor. Soğuk havaya ve ara ara süren yağışa karşın Erbakan'ın sevenleri mezarlıkta Erbakan'ın cenazesini bekliyor. Mezarlıkta cezaneyi bekleyenler arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Recai Kutan da bulunuyor. Erbakan'ın sevenleri de mezarın başında gıyabi cenaze namazı kılarak, Kuran-ı Kerim okuyor.

KONVOY İLERLİYOR

ERBAKAN'IN KABRİNDE
İLGİNÇ PANKART
Necmettin Erbakan'ın
defnedileceği kabri
başında ilginç pankart
açıldı. Görmek için
bu
linki tıklayınız

Saat:14:30-Erbakan'ın cenazesini taşıyan konvoy Vatan Caddesi'nde ilerliyor.

HELALLİK İÇİN EVİNE GÖTÜRÜLECEK

Saat: 13:24- Erbakan'ın naaşı helallik almak için Akdeniz Caddesi'ndeki baba evine götürülecek.

TABUTU AZ DAHA DEVİRECEKLERDİ

Saat: 13:15- Necmettin Erbakan'ın cenazesinde tabutun taşındığı sırada kavga çıktı.Devrilme tehlikesi geçiren tabutun üstündeki örtüler de sıyrıldı. Cenaze aracınan konulan Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nden ayrıldı.

ERDOĞAN VE GÜL OMUZ VERDİ

Saat: 13:10- Konuşmaların ardından naaşı tekbirler eşliğinde avludan çıkarılıyor. Daha sonra Necmettin Erbakan'ın naaşı eller üzerine alındı. Bu sırada izdiham yaşandı. Tabuta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve
Başbakan Recep ayyip Erdoğan da omuz verdi. Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek.

OĞLU FATİH ERBAKAN KONUŞTU

ERBAKAN'I DEVİREN MANŞETLER
28 Şubat döneminde Refohyol hükümetini hedef alan asker arkasına medya desteğini alarak saldırıya geçmişti. İşte o dönemde atılan manşetler...

Saat: 13:06- Fatih Erbakan namazın ardından konuşma yaptı: "Eyüb Sultan'ın dizinin dibinde hepimiziin lideri hepimizin babası olan muhterem babamı ebedi hayatına uğurlamak için toplandık. Kendisi İslam'ın namaz kılmaktan, oruç tutmaktan, ibaret olmadığını asıl olan Allah yolunda cihat etmek olduğunu tüm insanlığı saadeti olduğu bizler ve tüm müslümanrara öğretti.  Yine şahitlik ederiz ki hep işte atacağı her adımda ahirete öncelik ederdi. Yine şahitlik ediyoruz ki haksızlık edenlere hep iyi düşündü. Hep onlarında iyi olması için dua etti. Bizler kendisinden razıyız. Bizler kendisinden razıyız, Cenab-ı Allah da inşallah ondan razı olur. Bugün inşallah hayatı boyunca özlemini duyduğu Rabbine, onun cennetine ve Resulüne kavuşma günü olur kendisi için. İnşallah Cenab-ı Allah, hepimize de mahşer gününde, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sancağı altında kendisiyle birlikte cennetlikler olarak toplanmayı nasip eder."

SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELDİ

Saat: 13: 04- Hac protokolü için Suudi Arabistan'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de ziyaretini yarıda keserek cenayeze katıldı. Görmez, cenazede yaptığı konuşmada, Erbakan'ın bugün meclis kürsüsünden değil ama musalla kürsüsünden hitap ettiğini ve ''Dünya fanidir, geçicidir. Ancak dünyada güzel işler yapmak, millete, insanlığa, alemi insanlığa hizmet etmek kalıcıdır ve bakidir'' dediğini ifade etti.

Tabut taşınırken zor anlar yaşandı
Necmettin Erbakan'ın cenazesinde tabutun taşındığı sırada kavga çıktı. Devrilme tehlikesi geçiren tabutun üstündeki örtüler de sıyrıldı.. Tıklayın


Saat: 12: 59-Erbakan'ın en yakın dava arkadaşlarından Oğuzhan Asiltürk cenaze namazından sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın tokalaştı. Gül ve Erdogan taziye dileklerini iletti.

Saat: 12:56- Gül ve Erodoğan namazı kıldıktan sonra naaşın bulunduğu alana yan yana yürüyerek ilerliyorlar.  İki lider izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Fatih Erbakan
Başbakan Erdoğan'ın yanında saf tuttu.

Saat: 12:49- Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılıyor.



Kaynak : http://www.internethaber.com/gozyaslari-ve-dualar-esliginde-defnedildi-331465h.htm#ixzz1FMH8vICt

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.