Bölge Haber Girişi : 15 Ocak 2011 02:26

Hizbullahçılar ortadan kayboldu!..

Hizbullahçılar ortadan kayboldu!..
Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edildikten sonra imza atmadıkları belirlenen 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Erzurum Ajans-Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanvekili Ekrem Ertuğrul, CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliye edilen ancak adli kontrol kapsamında polis karakoluna gidip imza vermeyen Hizbullah sanıkları hakkında yeniden tutuklama kararını kendilerinin verdiğini söyledi. 

Ertuğrul, Yargıtay'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 12 Ocak 2011 tarihinde kendilerine bir yazı yazdığını ve bu yazıda CMK'nın 102. madde kapsamında tahliye edilen ve haklarında adli kontrol kararı bulunan sanıkların bunu yerine getirmediklerinin belirlendiğini ifade ettiğini bildirdi.
 
Bu yazı kapsamında aynı gün Daire'nin toplanarak bir karar verdiğini ve adli kontrole gitmeyen sanıklar hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını vurgulayan Ertuğrul, bu kararın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini bildirdi. Ertuğrul, sanıkların kaçma ihtimalinin gözönünde bulundurularak bu kararın kamuoyundan gizlendiğini belirtti. 

BATMAN'LI HİZBULLAHÇILAR FİRARDA 

Batman'da ilk iki gün imza verdikten sonra ortadan kaybolan Hizbullahçıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. 

Batman'da ikamet eden 5 Hizbullahçı, 102. madde kapsamında serbest bırakılmalarıyla beraber bağlı oldukları karakollarda her gün imza vermeleri gerekiyordu. Hizbullahçılar ilk 2 gün imza verdikten sonra bir daha imza vermediler. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hizbullahçıların evlerine operasyon kararı çıktı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde, Hizbullah üyelerinden Mehmet Varol, Sinan Aykut, Mahmut Demir, Kemal Gülşen ve Lütfü Sertkaya'nın evlerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Hizbullahçıların bulunamadığı ve firarda oldukları belirtildi. Polis ekipleri firar eden Hizbullahçıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.