Bölge Haber Girişi : 14 Temmuz 2011 16:28

Hisarcıklıoğlu Erzurum'da!..

Hisarcıklıoğlu Erzurum'da!..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin yüzde 11'lik rekor büyümesinde özel teşebbüsün büyük katkısı olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Vergi Şampiyonları Ödül Törenine katılmak üzere havayolu ile Erzurum’a gelen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Erzurum’a daha önce 9 defa geldiğini, ancak son yıllarda gelme imkanı bulamadığını ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, Erzurum’da büyük bir değişim ve gelişme gördüğünü söyledi.  Vali Öztürk ile bir süre sohbet eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un Kış turizmi açısından çok avantajlı olduğunu belirtti. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Vergi Şampiyonları Ödül Törenine katılmak üzere Erzurum’a geldiğini ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, özel teşebbüsün ülke ekonomisi içerisindeki önemine değinerek, Türkiye’nin yüzde 11 gibi rekor bir büyüme gösterdiğini ve bunda özel sektörün büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

Hisarcıklıoğlu’na Erzurum’daki turizm potansiyeli hakkında bilgiler veren Vali Sebahattin Öztürk ise 2011 Kış Oyunlarının ardından turizmde bir canlılık olduğunu söyledi. Erzurum’da yıldızlı otellerin 3 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Vali Öztürk şu an itibariyle yıllık 100 bin civarında turist geldiğini, bu rakamın yaklaşık 30 bininin yabancılardan oluştuğunu söyledi. Erzurum’un birçok yerde olmayan tesislere sahip olduğunu kaydeden Vali Öztürk, ilerleyen dönemlerde turizmin Erzurum için çok daha önemli konuma geleceğine işaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıklamaların ardından ziyareti sebebiyle Vali Öztürk’e bir plaket verdi. Vali Öztürk’de yine Erzurum ziyareti anısına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluna plaket ve içerisinde Oltu Taşı Tesbih olan hediye paketi verdi. Hisarcıklıoülu’nun Vali Öztürk’ü ziyaretine ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve her iki kuruluşun Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.