İlçeler Haber Girişi : 07 Nisan 2017 20:45

Hınıs yağmura rağmen miting alanına aktı

Hınıs yağmura rağmen miting alanına aktı
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dünden itibaren başlattığı güney ilçelerinde ikinci durak Hınıs oldu.
Erzurumajans-Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dünden itibaren başlattığı güney ilçelerinde ikinci durak Hınıs oldu. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün katıldığı Hınıs mitingine ilgi yoğundu.

Miting öncesinde Hınıs Kaymakamı aynı zamanda Kayyum Belediye Başkanı Bülent Ay'ın karşıladığı AK Parti heyeti ilk olarak Hınıs Devlet Hastanesini ziyaret ettiler. Burada basın toplantısı düzenleyen Bakan Akdağ, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye üstlerini vurması sonrasında yaralananların Türkiye'ye nakli konusuna değindi. Yaralanan 31 kişinin Türkiye'deki hastanelerde tedavi altına alındığını söyleyen Bakan Akdağ ve beraberindekiler miting alanına geçtiler.

YAĞAN YAĞMURA RAĞMEN İLGİ YOĞUNDU

Miting alanına Hınıslı vatandaşların yağan yağmura rağmen yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Miting otobüsünün üzerinde ilk konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hınıs halkının yıllarca terör belasından çektiği sıkıntıları dile getiren İl Başkanı Öz, hükümetin kararlılığı ile bizatihi 16 Nisan'dan sonra terörün esemesinin bile duyulmayacağını söyledi. Hınıs'ın gelişiminde Ak Parti'nin büyük gayretleri olduğuna vurgu yapan Öz, ilçeye gidilen yolların mesafeleri de kısalttığına vurgu yaptı.16 Nisan'ın Türk siyasi tarihinde büyük bir yer edineceğini söyleyen Öz, "16 nisan Türkiye'nin önündeki sorunların bir çırpıda çözüleceği tarihtir diyebiliriz. Ülkemizin gelişmesini hazmedemeyen çevrelere gideceğiniz sandıklarda kullanacağınız oylarla göstereceksiniz" dedi.

BİZİ BİZE KIRDIRMAYA ÇALIŞANLARA DİK DURACAĞIZ

Yıllarca Türkiye'de Kürdü Türk'e kırdırmak için vesayetçilerin her türlü girişimde bulunduğuna fakat başarısız olduklarına dikkat çeken Öz, "Gün artık bu vesayetçilere dur demek onları silme günüdür. Ülkemizin gelişimine yıllarca engel oldular. Fakat Ak Parti iktidarının gelmesiyle hevesleri kursaklarında kaldı. Biz ne yapacağız elbette ki bunlara karşı dik durmasını bileceğiz. 15 Temmuz kalkışmasına milletimiz ferasetiyle vatanseverliği ile tek vücut olarak karşı durmuştur. Dünyanın gıpta ile baktığı bu birlikteliği daha da güçlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

'EVET' OYU İLE TÜM HAKSIZLIKLARA HAYIR DİYECEĞİZ

16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylamasında kullanılacak Evet oylarının önemine vurgu yapan İl Başkanı Öz, "Aslında kullanacağımız her evet oyu haksızlıklara vesayetçilere bölücülere hayır demektir. Paradan para kazanan faiz lobisine hayır demektir. Müslüman coğrafyasında kan akıtanlara hayır demektir. Bunu çok iyi düşünüp ona göre sandığa gitmeniz gerekir. Unutmayınız ki okumadan anlamadan kullanacağınız oylar geleceğinizin çocuklarınızın hayatlarını ipotek altına almanıza neden olabilir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.