Siyaset Haber Girişi : 19 Haziran 2019 19:15

'Hesabını kim verecek?' diye sormuştuk. O Meclis gündemine taşıdı

'Hesabını kim verecek?' diye sormuştuk. O Meclis gündemine taşıdı
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Erzurum’daki Kayakla Atlama Kuleleri göletinde iki çocuğun boğularak öldüğü olayı Meclis gündemine taşıdı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Erzurum’daki Kayakla Atlama Kuleleri göletinde iki çocuğun boğularak öldüğü olayı Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Yokuş, “2 çocuğumuz boğularak öldü. Vallahi kapattılar. Soruşturma moruşturma yok” dedi.

Olay geçen 10 Mayıs’ta Palandöken İlçesi’ndeki Kayakla Atlama Kulelerinin yanında bulunan ve suni karlama yapmak için kullanılan gölette meydana gelmişti. Tesislerin güvenlik görevlisi devriye sırasında gölet yüzeyinde bir çocuk cesediyle karşılaşmış, durumu polise bildirmesiyle bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekipleri çocuğun cansız bedenini sudan çıkarmıştı. Bu arada kıyıda iki farklı kıyafet olduğunun anlaşılması üzerine dalgıçlar, gölette yaptıkları aramada bir çocuğun daha cansız bedenini bulmuştu. Amca çocukları Furkan ve Recep Karagöl bir gün sonra toprağa verilmişti.
 


ERZURUM AJANS GÜNDEME GETİRDİ

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Bakanlık tarafındanda da konunun incelenmesi için dört müfettiş görevlendirilmişti. Erzurum Ajans’ın ’HESABINI KİM VERECEK?’ başlıklı haberle gündemde tutmaya çalıştığı olayla ilgili olarak soruşturma sonucunda ne olduğu henüz bilinmezken, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş konuyu Meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Mecliste yapılan birinci oturumda konuşan İYİ Partili Yokuş, “Erzurum’da Kayak Federasyonu tesisi var. Mayıs ayında iki çocuğumuz boğularak öldü, iki Erzurumlu yiğit boğularak öldü. Vallahi kapattılar, soruşturma moruşturma yok. Sorumlusu kim? Niye? Saray. Niye? Kayak Federasyonu Başkanlığı böyle istiyor” dedi. 

KAÇAK ATLAMIŞTI

Bu arada güvenlik zaafiyetinin hat safhada olduğu anlaşılan Atlama Kulelerinde iki yıl önce yine çocukların çıkardığı tahmin edilen yangın, yaklaşık 30 dönüm alana yayılmış ve alevler çok sayıda çam ve huş ağaçlarını yok etmişti. Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Base Jump sporcusu Cengiz Koçak, kayakla atlama kulelerinden kaçak bir atlayış gerçekleştirmişti. TKF yönetimi o tarihte suç duyurusunda bulunmuş ancak sonuca ilişkin kamuoyuna açıklama yapmamıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.