Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 14:56

Her türlü patlayıcılar ramazan ayı süresince yasaklandı

Her türlü patlayıcılar ramazan ayı süresince yasaklandı
Erzurum Valiliği Ramazan ayında iftar ve sahur arasında geleneksel olarak oyun ve eğlence amaçlı patlatılan patlayıcı maddelerin kullanılmasını ve satılmasını yasakladığını açıkladı.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği Ramazan ayında iftar ve sahur arasında geleneksel olarak oyun ve eğlence amaçlı patlatılan patlayıcı maddelerin kullanılmasını ve satılmasını yasakladığını açıkladı.

Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde geleneksel Ramazan anlayışının bir parçası olarak, özellikle iftar ve sahur arasında, proteknik patlayıcı maddelerin oyun ve eğlence amaçlı patlatılması sonucu, halkın huzur ve sükûnu bozulmakla birlikte, bu maddelerin halkın yoğun olduğu yerlerde kullanılması neticesinde, bir takım yaralanmalara ve hatta organ kaybına bile sebebiyet verebilecek tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin (içinde taneli kara barut bulunan kurbağa ve böcek şeklindeki eğlence malzemeleri, adi fırfır maytapları, çiçek yağmuru saçan maytaplar, İspanyol maytapları, şenlik mumları gibi klorat ve fosfor kırışımı ile üretilen patlayıcı oyuncak malzemeler, maytap, çatapat, şerit halindeki kâğıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsülleri, klorat ve fosfat karışımı ile üretilen patlayıcı oyuncaklar gibi proteknik maddelerin) kullanılması, alınması, satılması ve depolanması yasaklanmıştır. İlgili kanunlar gereği, piroteknik maddelerin; bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiye ve oyuncakçı gibi işyerlerinde bulundurulması ve satışının yapılması yasaklanmıştır. Özellikle Ramazan ayı içerisinde proteknik (Havai fişekler vb.) maddelerin alım, satım ve kullanılması hususundaki kontroller artırılacak ve emre aykırı hareket ettiği belirlenen kişi ve işyerlerine gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.