Bölge Haber Girişi : 02 Ocak 2010 01:36

Her işte çırak olma bir işte usta ol!..

Her işte çırak olma bir işte usta ol!..
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerine bir sunum yapan B'IOTA Laboratuvarları Genel Müdürü Cihat Dündar, bilgi ve deneyimlerini aktararak iş dünyasında başarılı olmak isteyen öğrencilere özel tavsiyelerde bulundu.

Erzurum Ajans-Güzellik sorunlarına etkin ve uzun vadeli çözümler sunan ve bitkisel içerikli dermokozmetik ürünler geliştirerek dünya markaları yaratmayı hedefleyen B’IOTA Laboratuvarları’nın Genel Müdürü Cihat Dündar, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gitti. Fakültenin konferans salonunda yapılan söyleşi öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgisini çekti.

 

Kariyerinde sıradışı bir başarı öyküsü çizen Dündar öğrencilere gelecekte çok farklı konumlara gelebileceklerini hatırlatarak, başarıyı yakaladıktan sonra gurur ve kibre kapılmanın insanı yanlış yönlere savurabileceğinin altını çizdi. Dündar: “Bunlara dikkat edin. Ben bir öğretim görevlisi kadar okurum, okuduğumu uygularım, teori ile pratiği birleştiririm. Hedefi olmayan rotasız gemiye benzer. Firmalar belli alanlarda uzmanlaşıyor, her işte çırak olacağına bir işte usta ol. Bir insan her işi yapamaz," şeklinde konuştu. İşinde uzmanlaşmanın, karşılaşılan sorunları aşmanın en iyi yolu olduğunu da dile getiren Dündar, işin her aşamasına dahil olmanın başarıda kritik rol oynadığını sözlerine ekledi.

 

Henüz bir çocukken sivilcelerinden kurtulmak için şifalı bitkiler üzerine yazılan kitapları okuyarak araştırmalar yapan Dündar’ın, kendisini bu kariyere yönlendiren hikâyesi ise öğrenci ve öğretim üyelerini derinden etkiledi: “Şırnak'ta vatani görevimi yaptığım sırada bayanların konuşurken sürekli ağızlarını kapattıkları dikkatimi çekti. Niye kapattıklarını anlamadım; acaba dişleri mi bozuk diye düşündüm. Sonra öğrendim ki meğer dudak üstü ve çene bölgesinde kıllar varmış. Kendi kendime 'kıllar kadınları çok rahatsız ediyormuş demek ki’ gibi bir kanıya vardım. Ardından, 'Ya Cihat, sen daha önce sivilcelere çare bulabildin, bu kıllara da çare bulabilir misin?' dedim. Askerde aylarca bunu düşündüm ve kafaya taktım ve bu sorunu bitkilerle çözmeye karar verdim. Askerden sonra 3 yıl süreyle, belki de binlerce yayın ve kitap üzerinde kıl ve bitkiler üzerine araştırma yaptım."

 

Sadece altı yıl içinde aralarında bir ilk olarak Brezilya’nın da bulunduğu 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldiklerini ifade eden Cihat Dündar, AR-GE’ye yatırımın rolünü vurguladı. İş hayatı için önem taşıyan başarı faktörlerini öğrencilerle paylaşan Cihat Dündar, öğrencilere çok çalışmalarını, mücadeleci olmalarını, kendilerini işlerine adamalarını, inanmalarını, pes etmemelerini ve hayallerini büyük tutarak ne olursa olsun onların peşinden gitmelerini tavsiye etti.

 

Cihat Dündar kimdir?

Cihat Dündar, 1972 yılında Almanya’da doğdu. 20 yaşında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Dündar, çeşitli firmalarda yönetici olarak çalışırken, bir yandan da şifalı bitkiler ve dermokozmetik konusundaki araştırmalarına devam etti. 2002 yılında güzellik sorunlarına bitkisel çözümler sunan B’IOTA Laboratuvarları’nı kurdu. Formülünü kendi geliştirdiği Bioder’i 2003 yılında pazara sundu. “İstenmeyen tüyler” konusunda yeni bir kategori açan, “Türkiye’de ve dünyada devrim yaratan bir marka” haline gelen Bioder’den sonra, 2006 yılında saç dökülmelerine karşı bitkisel çözüm sağlayan bitkisel içerikli Bioxcin Şampuan ve Serum tüketicilerle buluştu. Aynı yıl Bioder markası Bioxet adıyla yurtdışına açıldı ve bugün 30 ülkede satılıyor.

 

Pazarda lider olan Bioder ve Bioxcin markalarından sonra 2008’de 3 yeni markanın daha lansmanı gerçekleştirildi: Deracine Selülit, Kırışıklık, Cilt Temizleme ve Nemlendirme ürünleri serisi;  kadınların saç bakımına yönelik ürünlerden oluşan Bioblas Saç Bakım Serisi ve erkeklerin ihtiyacı olan bakıma yönelik ürünleriyle Biomeen Saç ve Cilt Bakım Serisi.

 

Yeni ürün çalışmaları ile birlikte, bitki araştırmalarını da hızla sürdüren B’IOTA Laboratuvarları, İstanbul’daki üretim tesisinin yanı sıra; 30.000 m2’lik kapalı alanda, Avrupa’nın üçüncü en büyük, ilaç hassasiyetinde kozmetik üretim yapan fabrikasını kurmak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.