Spor Haber Girişi : 26 Ekim 2015 15:45

Hentbolda Termalspor rüzgarı

Hentbolda Termalspor rüzgarı
Türkiye Hentbol Birinci Ligi'nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü, güçlü rakibi Konya Selçuklu Belediyespor'u deplasmanda devirdi.
Erzurumajans-Türkiye Hentbol Birinci Ligi'nde mücadele eden Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü, güçlü rakibi Konya Selçuklu Belediyespor'u deplasmanda devirdi.

Termalspor, galibiyet serisini sürdürürken, rakibinin yenilmezlik serisine son verdi. 

Türkiye Hentbol 1.Ligi'nde Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü Hentbol Takımının rüzgarı esiyor. Lig'de Beykoz Belediyespor ile birlikte namağlup iki takımdan biri olan Termalspor haftasonu deplasmanda karşılaştığı Konya Selçuklu Belediyespor'u 29-26 mağlup ederek, rakibinin yenilmezlik serisine son verdi.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 15-14 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan Termalspor, yakaladığı pozisyonları değerlendirdi ve maçtan 29-26 üstün ayrıldı. Termalspor'dan Sergii Rumiantsev 10 gol ve Ersin Aslan 9 gol ile maça damga vururken, pivor Euduard Zakharov etkili oyununu 5 golle süsledi. Ev sahibi Konya Selçuklu Üniversitesi'nde ise, Durmuş Ali Tınkır 6, Kerim Güzel, Kasım Can Kartal ve Muammer Taş da 5 gol attılar.

Termalspor aldığı bu galibiyetle ligde yenilmezlik serisini sürdürürken, Konya Selçuklu Belediyespor'un da galibiyet serisini sonlandırdı. 13 takımın mücadele ettiği Hentbol 1. Ligi'nde Beykoz Belediyespor 5 maçını da kazanarak liderliğini sürdürürken, ikinci sıradaki Konya Selçuklu Belediyespor 6 maçta 5 galibiyeti bulunuyor. Termalspor oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak, ligde maç eksiği bulunmasına rağmen üçüncü sırada yer alıyor.

Termalspor Antrenörü Ali Erzurumluoğlu, Konya Selçuklu Belediyespor deplasmanında alınan galibiyetin oldukça önemli olduğunun ifade ederek, oyuncularını kutladı. Maça iyi hazırlandıklarını kaydeden Erzurumluoğlu, ligde namağlup üç takımdan ikisinin mücadelesinde kazanan tarafın kendileri olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Süper lig hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Erzurumluoğlu, "Her maça final havasıyla çıkıyor, istediğimiz sonuçları alıyoruz. Amacımız sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olarak Hentbol Süper Ligi'nde ilimizi ve ilçemizi temsil etmek." dedi.

Kulüp Başkanı Abdullah Gülakar da, Konyaspor deplasmanında alınan galibiyetin önemine vurgu yaparak, Süper Lig hedefine emin adımlarla yürüdüklerini kaydetti. Güçlü bir ekip oluşturarak yola çıktıklarına vurgu yapan Gülakar, "Haftalar geçtikçe takımımızın gücü ve kalitesi daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Konya deplasmanında alınan bu galibiyet takımımızın moral ve motivasyonunu daha da artırdı. Teknik heyetimizi ve oyuncularımızı yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Abdullah Gülakar, Termalspor'un iç saha maçlarını oynadığı Ilıca'daki Aziziye Spor Salonu'nun zemininin de yenilendiğini hatırlatarak, 31 Ekim Cumartesi günü Saat:13:00'da Ankara Hentbolspor Kulübünü ağırlayacaklarını belirtti ve tüm sporseverleri bu maça davet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.