Erzurum Haber Girişi : 29 Temmuz 2019 19:30

Hem suçlu hem güçlü...

Hem suçlu hem güçlü...
Erzurum'da eski Et Balık Kurumu’nun arazisinde konut inşaatı yapan firma çalışanları, bir yandan ağaçları katlederken bir yandan da kendilerine tepki gösteren vatandaşlarla söz dalaşına girdi.
Erzurum Ajans geçen hafta kentte yapılan ağaç katliamlarını gündeme getirmişti. Et Balık Kurumu tarafından Büyükşehir Belediyesine devredilen arsada müteahhit firma, iş makineleriyle huş ve çam ağaçlarını yok etmiş, semt sakinlerinin uyarılarına rağmen firma yetkilileri katliamı sürdürmüştü. 

“EVİNDE BİR SAKSI ÇİÇEK OLMAYAN…”

İşte o anlarda cep telefonlarının kameraları kayıttaydı. Firmanın ağaç katliamına tepki gösteren yaşlı bir kadın, “Allah aşkına yapmayın, kıymayın” derken, bir firma çalışanı, “Ne lan bu sabahtan beri biri çıkıyor oradan, biri çıkıyor buradan… Babanızın yolu mu? Tapu var ki almışız. Dersin keyfime yapıyorum. Almışsınız, yapmışsınız işte şimdi de yapılacak. Bende yıkacağım şimdi gözünüzün önünde. Evinde bir saksı çiçek olmayan insan gelip burada ağaca karşı çıkıyor” diye bağırdı. Yaşlı kadın olayın büyümemesi için bölgeden uzaklaşırken, firma çalışanın sözleri sosyal medyada büyük tepki gördü. 

Firma çalışanı daha sonra kullandığı iş makinesiyle geride kalan bir kaç ağacı da semt sakinlerinin gözleri önünde yok etti. 





BU DA BİR BAŞKA FİRMANIN ÇALIŞMASI

Aynı bölgede yine konut inşaatı yapan Maket Art adlı firma ise alanda bulunan ağaçları kökleriyle alarak başka bir yere nakletti. İnşaat alanı çevresinde kalan ağaçlara da zarar vermemek için büyük çaba sarfeden firmanın örnek çalışması takdir topladı.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Can tahir 01 Ocak 1970 02:00

    MehmetS kardeşim sen mağaradan yaşıyorsun oturduğun ev arazisinde bir zamanlar kanununda mutlak

  • şakamısınız 01 Ocak 1970 02:00

    BELASINI VERSİN DİYORUZ , Bİ DAHA Kİ SEÇİMDE SIRF REİS VAR DİYE OY VERİYORUZ , YANİ BU ERZURUMDA HERŞEY BELEDİYEYE Mİ DEVREDİLECEK , AŞKALE ÇİMENTO DEVREDİLMEDİ !!! :)))) MEVZU AĞAÇ DEĞİL BAŞKAN DİKİYORMUŞ MEZARLIĞA , OVAYA DİK OVAYA BAK Bİ AĞAÇ YOK , MÜTEAHHİT EMİCE KURUMUŞSA KES EYVALLAH,TAŞINMASIDA UYGUN TABİ , KİRALAYIP TAŞIYABİLİRLER TABİ YORUM YAPAN ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ TAŞINAN AĞAÇ CİNSİ İSE, BİR GÜN ERZURUMA BAŞKAN ADAYI OLACAM UMARIM DESTEKLERSİNİZ,ELE KOFTİDEN ERZURUMLUDA DEĞİLEM HA , ÇOK ŞÜKÜR LEBLEBİCİ YOKUŞUNUDA ÜÇ KÜMBETLERİDE ÇOK EY BİLİREM :) ERZURUMSPORA DA YOUTUBEDEN TRANSFER YAPMAM :) NEYSE SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEK AF OLA , ERUZURUM HER YER DEĞİLDİR. ( BİZE HER YER TRABZON DİYENLERE ) :)))

  • ahmet öztürk 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumlu, kurallar vardır, kanunlar vardır. bunlar yazılıdır. sizin gibi her ağaca dokunanı cana kıydı sayarsak o zaman gelecekte sorun olur diye kimse ağaç dikmez.

  • Can tahir 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumlu kardeşim gazete yalan haber yapıyor o ağaçların hepsi nakil diye yakacak oluyor nereye nakil etmişler gazeteci olarak sen ilk önce onu bi araştır

  • Mehmet S. 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet ham kardeşim o ağaçlar yemyeşil üstelik hepsi çam değil. belediyenin arazisi hepimizin kimsenin malı değil devlet arazisini şahıslara satıp binlerce daire yaptırmak kimin tasarrufunda ne karşılığında olmuş merak ederim. İnsanları kandırmayın az şehrin dışına çıkın büyükşehir görün. Tozdan topraktan girilmiyor şehre. Ama erzurum sizin gibiler yüzünden bunu hakediyor.Not; o bölgede oturmuyorum.

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumlu olarak bu olayları kınıyoruz. Yeye doymadınız ama Allaha have ediyoruz sizi. Allah belanızı versin.

  • Gerçek 01 Ocak 1970 02:00

    arka parsellerde yaklaşık 500 ağaç söküldü ve izlediğiniz videodaki söküm aracı sadece 1 ağaç söktü Onuda yolda düşürüp gitti Erzurum’un tamamen yerli firmasına ve vergi rekortmenleri olmuş 300 kişiye iş veren ve bütün yasal mevzuata uygun şekilde iş yapan Ve sökülen 18 çam ağacı 1 adet huş ağacı yerine 100 adet ağaç dikmek için orman müd görüşüldü YAPILAN tartışma ağaç sökümü İçin değil yan binanın Bahçe duvarı mevcut arsanın içinde olduğu ve yıkıldığı İçindir.yıllardır tek bir müşterisini madur etmemiş tamamen yönetmelik esaslarına uygun Erzurum’un vergi rekortmeni olan bu firmaya çok güzel bir haber yapıldı “sakın Alllah cc yapılan zalimliklerden habersiz olduğunu sanma ancak o HESABI gözlerin korkudan dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor”

  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Ahmet Öztürk beyefendi tapu demek cana kıyma ruhsatı demek değildir. O ağaçlar da can. Diğer firmaya niye kimse bir şey demiyor? Her şeyin bir usulü, adabı var. Keşke belediye satmadan önce şartname düzenleyip belirtseydi. Erzurum’un az ağaçlarını da biz yoketmeyelim.

  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Allah bu türlerin ve onlara destek verenlerin belasını versin bir şehri yediler doymadılar

  • Ahmet ham 01 Ocak 1970 02:00

    Nasıl gazetecisiniz tarafsız olmanız gerekiyor.siz o bölgeye hiç gittimizi. O ağaçlar yaşını doldurmuş çam ağaçları nakli bile olmuyor. Be cahiller

  • Mrte ozturk 01 Ocak 1970 02:00

    Basin dedigin tarafsiz olur. Yardakcilik yapma... bulunan yerdeki hic bir agac nakledilmiyor. Gazeteci diye gecinen sahis yerine gelip baktinmi sen. Habercilik boyle yapilmaz.

  • ahmet öztürk 01 Ocak 1970 02:00

    Adamın tapulu arsasına sen niye karışıyorsunki.