Siyaset Haber Girişi : 13 Aralık 2016 16:14

HDP'li vekiller için zorla getirme kararı

HDP'li vekiller için zorla getirme kararı
8 HDPli milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.
Erzurumajans-Diyarbakır ve Batman'da yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve Siirt Milletvekili Besime Konca Ankara'da gözaltına alındı.

8 HDP'Lİ VEKİL İÇİN ZORLA GETİRİLME KARARI

Yargılandıkları KCK ana davasında daha önce haklarında çıkarılan mahkemeye zorla getirilme kararı 10 Kasım'da kaldırılan 1'i tutuklu 8 HDP'li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI OLAN VEKİLLER

KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan 8 milletvekilinin yargılanmasına Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 

OSMAN BAYDEMİR DE ARALARINDA

Mahkeme, duruşmaya katılmayan 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında "zorla getirilmesi" yönünde karar verdi.  

Ayrıca dava dosyasında firari olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

MAHKEME, 10 KASIM'DA ZORLA GETİRİLME KARARINI KALDIRMIŞTI

Diyarbakır'da görülen 'KCK ana davasından dosyaları milletvekili olduğu için ayrılan HDP'nin Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Milletvekilleri Nadir Yıldırım, Besime Konca, Dirayet Dilan Taşdemir, Alican Önlü ve Selma Irmak için Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, bir önceki duruşmada verilen mahkemeye zorla getirilme kararı 10 Kasım'daki kararda kaldırılmıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.