Erzurum Haber Girişi : 21 Eylül 2014 14:07

Hayvan pazarlarına ultrason cihazı kurulsun

Hayvan pazarlarına ultrason cihazı kurulsun
Türkiye'de gebe kurbanlık satışının engellenmesi için satış merkezlerine 'ultrason cihazı' konulması gerektiği bildirildi.
Erzurumajans-Türkiye'de gebe kurbanlık satışının engellenmesi için satış merkezlerine 'ultrason cihazı' konulması gerektiği bildirildi.

Para kazanmak uğruna gebe hayvanların pazarlandığını belirten yetkililer, "Tek kurbanla iki cana birden kıyılıyor. Sevap kazanılmak istenirken cinayet işlenilmektedir. Bunun önlenmesi için hayvan pazarlarına ultrason cihazı konulabilir" dedi.

Hayvan pazarları ile kurban satış yerlerinde büyük ve küçükbaş gebe hayvanların satılabildiğini kaydeden yetkililer, kurban alanların hayvanı bir veteriner hekime muayene ettirmeleri gerektiğini söylediler.

Gebe hayvanın kurban olarak kesilmesi nedeniyle sektörün önemli darbe yediğine dile getiren yetkililer, "Hayvan pazarlarında satılan hayvanların büyük bir bölümü gebe. Göz göre göre hayvan varlığını tehdit eden bu tehlike nedeniyle pazarlara ultrason cihazı konulması ve veteriner hekim bulundurulması gereklidir. Çünkü gebe bir hayvanın kurban edilmesiyle iki cana birden kıyılıyor. Sevap kazanılmak istenirken, iki cana kıyılması cinayettir" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Veysel Doğan 01 Ocak 1970 02:00

    05419712480 numaralı telefondan ulaşırsanız ultrasonla gebelik muayenesi tarafımızca yapılabilir. Bu sayede cinayetler önlenmiş olur.