Hayaller hep önde gider ama kazanan hep gerçekler olur!

En son söyleyeceğimi baştan söyleyip çıkayım. BB Erzurumspor’da bir gol problemi var. Yeni bir şey de değil zaten, bunu hepimiz biliyoruz. Ben her zaman diyorum. Defans oyuncularımız çok bariz hata yapmadıktan sonra Erzurum takımı kolay kolay gol yemez. Hoş bu sadece Şifo’nun zamanında olmadı. Mehmet Altıparmak zamanında da böyleydi. Bir gerçek var ki adeta bas bas bağırıyor! Son 4 haftadır kolay kolay gol yemeyen Erzurum’un öne çıkan en büyük problemi, gol atamaması. Şimdi o probleme biri daha eklendi. Erzurum zaten golü zor buluyor, galibiyeti garanti altına alması için de ikinci bir gol atmak gibi zaruriyeti hasıl olmuş durumda. Kasımpaşa’dan sonra Akhisar maçında da bunu gördük. ‘Kazanma alışkanlığı’nın edinilmesi için oyun kalitesini geliştirdiği gibi gol sayısını da ‘bir tık’ ileriye taşıması şart. 

***
Açıkçası ne Munsy’nin sebep olduğu o pozisyonun penaltı olduğuna, ne de son dakikada gol atan Thy’nin pozisyonunun ofsayt olduğuna inanmadım. Nihayetinde ben de o maçı seyrettim. Çoğu Erzurumlu gibi ben de bu iki pozisyonda verilen nihayi kararı doğru bulmadım. Gol bal gibi gol idi, penaltı da penaltı değildi. Ama, TFF’nin bu sezon uygulamaya soktuğu VAR sistemini öteden beri benimseyen biriyim. İlk başlarda söylenenin aksine futbolu hiç de ‘çirkinleştirdiğini düşünmediğim’ bu VAR’ın varlığının da böyle tartışılır olmasına da doğrusu hiç gönlüm razı değil. ‘’VAR’dır bir bildiği’’ diyerek Erzurum’un aleyhine de görünse de kararlarına saygı duymak, bu konuda itidallı olmak istiyorum. ‘Sabır, biraz da zaman, güçten, öfkeden daha yaman!’ derler. Özdilek’in Akhisar maçından sonra özellikle Thy’nin pozisyonunu ‘çözemediğini’ açıklayarak bu pozisyon hakkında onca tepkiye rağmen sakin şekilde değerlendirme yapmasını da beğendiğimi söylemeliyim. Ne varsa VAR’dan fayda var, kaldı ki bir gün değil, hergün o VAR var!

***
Geçen sezonlardan bir alışkanlığı vardı Erzurum takımının. Final niteliğindeki hiçbir maçı kaybetmedi. O açıdan ben Akhisar maçında Erzurum’un rakibini yeneceğini düşünüyordum. Şu veya bu sebeplerden dolayı 3 puan gelmedi, 1 puan ile yetinildi. Bu güzel mi, kötü değil. En azında yenilmedi. Kaybedilen 2 puandan çok kazanılan 1 puana bakılması gereken bir maçtı. Kaybedilen 2 puana Erzurum değil, yanacaksa Akhisar yansın! Akhisar deplasmanında bir kayıp varsa sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Göztepe maçında oynamayacak olan Lokman’dır bir kayıp! Ondan üç-beş tane olsaydı Erzurum’un bir 10 trilyon da öyle borcu olsaydı keşke!  ‘Kapasitesi bu’ diyorum, gol atamıyor diye artık kızmadığım Munsy’ye penaltıya sebebiyet verdiği için daha ne diye kızayım? Onun iyi bir golcü olduğuna ancak inansa inansa Kadir İnanır! Sanıyorum Thy ile Munsy arasındaki tercihini Göztepe maçında Şifo bu saatten sonra Thy’den yana yapacak. Yapsın da zaten! Hücum hattında Sunu’nun yokluğu kendini hissettirdi. İnşallah Leo’ya, Scuk’a, Akdağ’a nazar değmez. İyi iş çıkarttılar yine. Gerek Emrah ve gerekse Özer, skora etkisi olabilecek önemli iki figür. Biraz daha oyun olarak üzerlerine koymaları ve daha fazla sorumluluk almaları gerekiyor, oyundan çıkan ilk isimler olmamalı, herkesten önce onlar bunu bu kadar kolay kabullenmemeli en azından! Sehiç’i Erzurum’a kim önerdiyse Ocak ayında o baksın takviye işine! Burada liyakat esas alınmış belli ki! Bir adam bu kadar mı yakışır mevkisine? 

***
Böylesi bir dönemde üst üste 2 maçın da kendi sahasında olması ilk bakışta avantaj görülebilir. Ama rakiplerin adları Göztepe ve Antalya olunca avantaj-mavantaj olmaz.. Her iki takım da deplasman galibiyetleri de olan ekipler. İyi top oynuyorlar ve rahatlıkla sonuca giden etkili ayakları var. Sen işte onların yerinde değilsin. Bugün bulundukları yer de tesadüf değil. Mehmet hoca sanıyorum her iki rakibi de  iyi etüt edecek, ona göre bir oyun planı uygulatacaktır. Bu saatten sonra Mehmet hocadan da çıkmış, arkasında önemli bir taraftar desteği de bulunan oyunculara artık iş düşüyor. Eğer Erzurumlu oyuncular bu ligin kalıcı oyuncuları olmak istiyor ve kendilerini bu lige yakıştırıyorlarsa lige yeni bir başlangıç yapıyorlarmış gibi bir düşünce içinde bulunmalılar. Lig yeni başlıyor diye bellesinler. Çok tuttuğum sözlerden biriyle yazıyı noktalayayım. Hayaller hep önden gider ama her zaman gerçekler kazanır!

NOT: Keçirengücü’ne elenmesi üzerine ‘iyi oldu’ diyenler! Egemen o kupa maçının yüzü suyu hürmetine cezadan kurtuldu da Manisa’da oynadı, nabeer?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.