Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2009 00:54

Havaalanı A-340 uçağına dar geldi!.

Havaalanı A-340 uçağına dar geldi!.
Medine'den dönen hacıları getiren A 340 Airbus uçağına Erzurum Hava Limanı'nın iniş pisti dar geldi. İndikten sonra piste manevra yapamayan uçak bir saat 20 dakikalık gecikmenin ardından aprona alınabildi

Erzurum’a Medine'den dönen hacıları getiren A 340 Airbus uçağına Erzurum hava Limanı'nın iniş pisti dar geldi. İndikten sonra piste manevra yapamayan uçak bir saat 20 dakikalık gecikmenin ardından aprona alınabildi

 

Hava taşımacalığında büyükler sıralamasında üçüncü sırada yer alan A 340 Airbus tipi uçak, bugün saat 17.10'da Medine'den gelen hacıları Erzurum Hava Limanı'na indirdi. Ancak ucak aprona gelebilmesi için yapması gereken manevrayı 45 metre genişliğindeki piste karşın yapamadı. İniş pistinde mahsur kalan uçağa kurtarma ekipleri yardım etti. Güçlükle manevra yaptırılan uçak, bir saat 20 dakikalık bir gecikmenin ardından saat 18.30 da aprona alınabildi. Hacılar, bu süre içerisinde uçak içerisinde mahsur kalırken hacı yakınları da dışarda soğuk havaya karşın beklemek zorunda kaldı.

Dört motorlu olan ‘A 340’ Airbus tipi uçaklarda, kanat açıklığı 63 metre, uzunlukları ise 59 ila 75 metre arasında değişiyor. Bu uçaklar, 239 ile 380 yolcu kapasitesine sahip. (Kerim BURUCU-Milliyet)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.