Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Harp malülü Gazilerden teröre tepki

Harp malülü Gazilerden teröre tepki
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Hakkari’de 24 mehmetçiğin şehit olduğu terör saldırısına sert tepki gösterdi.

Erzurum Ajans-Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Hakkari’de 24 mehmetçiğin şehit olduğu terör saldırısına sert tepki gösterdi. Akgül, yaptığı açıklamada, “Eli kanlı bebek katilerinin yapmış olduğu saldırı sonucu 24 askerimiz şehit olmuş, 18 askerimiz ise yaralanmıştır. Türk Milletini derinden yaralayan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Şehit Ailelerine başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.


Eli kanlı terör örgütünün son zamanlarda yapmış olduğu saldırılarda Türk Milletiyle birlikte Şehit Aileleri ve Gazilerinin sabrını çatlattığını dile getiren Akgül, “Artık zaman başsağlığı ve sabır dilemekten ziyade eli kanlı bebek katillerine en sert şekilde cevap vermektir. Bu beyanda; Terörle Mücadele kanununda değişiklik yapılarak terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Bebek katili Öcalan olmak üzere örgüt elebaşları derhal idam edilmelidir. Terör örgütünün finansman sağlayan örgüt sempatizanı ailelerin mal varlığına el konulmalıdır. Terör örgütünün siyasi uzantıları olan sivil toplum örgütlerine karşı gerekli yaptırımlar ivedilikle yapılmalıdır. Terör örgütlerinin siyasi söylemlerini söyleyen siyasi uzantılarına gereken cezai yaptırımlar yapılmalıdır. Devletin tüm organları ve siyasi partiler Şehit cenazelerinde boy gösterip başsağlığı dilemek yerine birbirlerini suçlayıp kavgayı bırakarak taleplerimizi gerçekleştirmek için ciddiyetle gerekeni yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.